Πολιτική

18/01/2016 - 20:38

Λαϊκή Ενότητα Λέσβου: Όχι στην αναβάθμιση της Frontex και στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

Η Π.Ε. Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας καταγγέλλει τη σύλληψη των 5 εθελοντών υποδοχής προσφύγων.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εγκαταλείπει όλο και περισσότερο το προσωπείο του σεβασμού των δικαιωμάτων και τη ρητορική της «κοινωνικής ευαισθησίας». Ποινικοποιεί την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, ανοίγοντας το δρόμο για τη συκοφάντηση αλληλέγγυων πρακτικών.

 

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, με συνεχείς δηλώσεις του, επιχειρεί να «ξεπλύνει» τον κατασταλτικό ρόλο της Frontex, αναβαθμίζει εν κρυπτώ, παράνομα και αντισυνταγματικά, την παρουσία και τον ρόλο της στο ελληνικό έδαφος.

 

Η Κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται απόλυτα  με τις ρατσιστικές πολιτικές της Ε.Ε., που ανάμεσα στα άλλα συμπεριλαμβάνουν την διατήρηση του Φράχτη του Έβρου, αλλά και την επαναλειτουργία των σύγχρονων κολαστηρίων κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο.

 

Μπορεί οι 5 εθελοντές να αφέθηκαν ελεύθεροι το μήνυμα όμως που θέλησαν να περάσουν ΜΕ αυτές τις συλλήψεις Κυβέρνηση και Ε.Ε. είναι σαφές. Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της διάσωσης προσφύγων επιτρέπει πλέον ελεύθερα στη FRONTEX να εφαρμόσει ανενόχλητα στο Αιγαίο την πραγματοποίηση επαναπροωθήσεων.

 

Η καταστολή του κινήματος και της αλληλεγγύης  δεν θα περάσει.

 

Ζητάμε να τερματιστούν άμεσα οι διώξεις των αλληλέγγυων και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία. Να φύγει η Frontex και να πέσει ο φράχτης του Έβρου με την ταυτόχρονη εξασφάλιση ασφαλών περασμάτων για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Να δημιουργηθούν ανοιχτές και αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας και να δοθεί πολιτικό άσυλο σε όσους έχουν κάνει αντίστοιχο αίτημα.

 

Μοιράσου το άρθρο!