Πολιτική

07/10/2021 - 12:54

Λαϊκή Συσπείρωση: 160.000 ευρώ ξόδεψαν και ... χώρο να συνεδριάσουν δεν έχουν στη Δυτική Λέσβο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Στη κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας εδώ και έναν χρόνο να ζητάμε να γίνουν τα δημοτικά συμβούλια με τη φυσική παρουσία των συμβούλων. Τόσο καιρό η δημοτική αρχή με πρόσχημα τη πανδημία, πραγματοποιούσε τα δημοτικά συμβούλια με τηλεφωνική επικοινωνία ή στη καλύτερη περίπτωση με τηλεδιάσκεψη, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε μετά από πολλές καταγγελίες. Σήμερα που επιτέλους επιτράπηκε η λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων με φυσική παρουσία, σήμερα δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για τη συνεδρίαση. Διερωτάται κανείς, η δημιουργία ενός χώρου για να πραγματοποιούνται τα δημοτικά συμβούλια, δεν θα έπρεπε να είναι από τις πρώτες ενέργειες μίας δημοτικής αρχής;

Η δημοτική αρχή διέθεσε 160.000 ευρώ για την επισκευή και επιπλέον ποσό για εξοπλισμό, σε κτίριο το οποίο δεν είναι δημοτικό. Ενώ δυσκολεύεται δύο χρόνια τώρα να διαθέσει ένα πολύ μικρό ποσό για να εξοπλίσει το χώρο του δημοτικού θεάτρου Καλλονής, προκειμένου να φιλοξενεί το συμβούλιο στις συνεδριάσεις του. Σοβαρά θέματα που απασχολούν το τόπο μας, όπως η ΔΕΔΑΠΑΛ, η ΔΕΥΑΛ, το λιμενικό ταμείο, ο προγραμματισμός των έργων που θα βοηθήσει τους συνδημότες μας και θα δώσουν μεροκάματο στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που ζούμε, η μείωση των εισακτέων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με πολλαπλές οικονομικές συνέπειες στους κατοίκους του νησιού μας, η κατασκευή της νέας δομής στη θέση Βάστρια και πολλά άλλα, δεν μπορούν να συζητιούνται με τηλεδιασκέψεις χωρίς τη φυσική παρουσία των συμβούλων, ώστε να μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις και να παίρνονται αποφάσεις. Ιδιαίτερα για το θέμα της νέας δομής έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να εισαχθεί ως θέμα συζήτησης στα συμβούλια και η δημοτική αρχή το αποφεύγει. Μήπως αυτή η διαδικασία αποτελεί επιλογή της δημοτικής αρχής και συμβάλει στην υποβάθμιση, όπως άλλωστε έκανε η κυβερνητική πολιτική με τη δημιουργία των επιτροπών οικονομικής και ποιότητας ζωής. Παρακάμπτοντας με αυτό το τρόπο το δημοτικό συμβούλιο με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Δεν μπορεί κάποιοι να αυτοπροσδιορίζονται ως αυτοδιοικητικοί και με τις ενέργειες τους να ευνουχίζουν το δημοτικό συμβούλιο.

Στο δικό μας δήμο με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες (μεγάλη έκταση με πολλούς οικισμούς) απαιτούνται οι διά ζώσης συνεδριάσεις, προκειμένου να συζητούνται τα προβλήματα διεξοδικά, οι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερώνονται πραγματικά, ώστε να μπορούν να προτείνουν λύσεις. Για αυτό ως Λαϊκή Συσπείρωση ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την πραγματοποίηση των δημοτικών συμβουλίων με δια ζώσης συνεδριάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής που θα καλύπτει και τις ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου

Βαξεβάνης Σταύρος

Κλιομιδιώτης Θέμης

Μαργαρίτης Χαράλαμπος

Πανταχός Αντώνης

Σαλταμάρας Γιώργος

Συκάς Γιάννης

Μοιράσου το άρθρο!