Πολιτική

08/10/2020 - 12:05

Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάζου: Ζητάμε Συμβούλιο δια ζώσης με όλα τα θέματα της αναβληθείσας συνεδρίασης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

Έχει καταντήσει κουραστικό να ασχολούμαστε συνέχεια με τα ίδια προβλήματα άλλα η θέση μας δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή που μας εξέλεξε ο κόσμος της Αγιάσου. Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στη νέα πρόσκληση συμβουλίου που λάβαμε και που αν μη τι άλλο μας υποτιμά. 

Λάβαμε μέσω email την πρόσκληση για συμβούλιο δια περιφοράς που θα γίνει την Πέμπτη  8/10/2020.

ε

Ας πιάσουμε την πρόσκληση από την αρχή.

Η τροπολογία που επικαλείται η υπογράφουσα για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και μεταγενέστερη τροπολογίας  αυτής (Σεπτέμβριος 2020) προβλέπει την δια ζώσης συνεδρίαση  κεκλεισμένων των θυρών!!! Σας παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο.

«Με τις ανωτέρω σχετικές εγκύκλιους της υπηρεσίας μας, διευκρινίστηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, συμβούλια κοινότητας), συνεδριάζουν είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε δια περιφοράς.

Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της χώρας.» Οι αρ. 18318/13.03.2020 (Α.Δ.Α.:9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ), 40/20930/31-03-2020 (Α.Δ.Α.:6ΩΠΥ46ΜΤΛ6- 50Ψ) και 33282/29.05.2020 (ΑΔΑ:Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7) εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την άποψη μας επιλέξατε ένα μέσω επικοινωνίας που δεν πρεσβεύει τη δημοκρατικότητα, την αμεσότητα και εν γένει το διάλογο που αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωση και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Δια περιφοράς λοιπόν τα ζητήματα. Και απάντηση μέσω e mail…

Και καλά, εμείς που λάβαμε και ένα e-mail. Το σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης που καν δεν του στείλατε πρόσκληση πως θα απαντήσει; Που δεν τον ενημερώσατε έστω τηλεφωνικά. Δεν μετράει η άποψη του;

Η τελευταία συνεδρίαση (26 Αυγούστου 2020) ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή πάλι λόγω του covid -19. Επικαλεστήκατε ανεξέλεγκτα και αυθαίρετα την εργασιακή ιδιότητα σας και ενός συμβούλου σας, ότι δε δύναται να γίνει το συμβούλιο.

 Εσείς που πήρατε απόσπαση από τις υπηρεσίες σας για να μπορείτε να συνδράμετε το καλό του τόπου σας. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με το σύμβουλο που δεν ήρθε στο συμβούλιο γιατί έπαθε υπερκόπωση όλη μέρα στο δήμο!!!

Ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης μέχρι και τον Αύγουστο έκανε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών. Και μιλάμε τώρα για την Αγιάσο με  ένα συμβούλιο 7μελες με ένα γραμματέα σε χώρο 120 τ.μ.

Και σε  τάξη σχολείου που λέει ο λόγος θα μπορούσαμε να κάνουμε συμβούλιο…

Στο προηγούμενο συμβούλιο τα θέματα ήταν  11 και εσείς επιλέξατε μόνο αυτά που θέλατε. Για τα υπόλοιπα, αν και σημαντικά και ουσιώδη για τον τόπο μας , ούτε καν μπήκατε στο κόπο να δικαιολογήσετε την απουσία τους. Όσο για την ενημέρωση για την πορεία  των αποφάσεων και ερωτήσεις σχετικά με αυτές και αυτό το καταργήσατε.

 

ε

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι στην επιτροπή ποιότητάς ζωής  του Δήμου Μυτιλήνης ετέθη θέμα για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγιάσο λόγω των έργων του βιολογικού – αποχετευτικού . Ένα θέμα που έπρεπε το Κοινοτικό  μας Συμβούλιο να έχει ενημέρωση και γνωμοδοτικά να απαντήσει. Το καταργήσατε και αυτό;

           

Εν κατακλείδι. Συμβούλιο δια ζώσης με όλα τα θέματα της αναβληθείσας συνεδρίασης. Τα θέματα που θέτουμε θέλουν συζήτηση μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και σωστής ενημέρωσης. Οι σύμβουλοι πρέπει να ενημερώνονται έγκαιρα και πλήρης για το κάθε θέμα. Όλοι ανεξαιρέτως συνδυασμού που ανήκουν.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάσου θα απέχουν από τη δια περιφοράς συνεδρίαση μέχρι την επίλυση  των ζητημάτων που θέτουν.

 

Μοιράσου το άρθρο!