Πολιτική

26/02/2024 - 18:36

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου: την ημέρα του πένθους η δημοτική αρχή επιμένει για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουμε την επιμονή της δημοτικής αρχής για διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας την Τετάρτη 28/2/24 αντίθετα με την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισε την αλλαγή ημερομηνίας. 

Σημειώνουμε ότι εδώ και πολλές ημέρες, έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από την ΑΔΕΔΥ, καθώς και από δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, εκατοντάδες πρωτοβάθμιες κλαδικές και επιχειρησιακές συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

Σημειώνουμε επίσης ότι η μέρα της απεργίας συμπίπτει και με τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη. Σημειώνουμε επίσης ότι η απεργία ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων φέρνουν στο προσκήνιο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, μέτρων στήριξης του εισοδήματος από τη μεγάλη ακρίβεια και το κόστος ζωής που εκτινάσσεται.

Θεωρούμε ότι καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί για να στηρίξει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια τέτοια ημέρα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας που συμπίπτει με το έγκλημα στα Τέμπη και με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας για αξιοπρεπή διαβίωση.

Η επιμονή της δημοτικής αρχής για σύγκληση συμβουλίου την ημέρα πανελλαδικής απεργίας και επετείου ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη εγείρει πολλά ερωτήματα και μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους.

Όλα τα παραπάνω μάλιστα έγιναν, ενώ έγινε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, το οποίο έχει ως εξής:

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, πολλοί εξ αυτών νέα παιδιά. Η απαίτηση «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» έγινε σύνθημα και ένωσε χιλιάδες φωνές πριν ένα χρόνο. Η 28η Φεβρουαρίου πρέπει να μην είναι μόνο ημέρα πένθους, αλλά και ημέρα αγώνα με στόχο τη πλήρη διερεύνηση με απόδοση ευθυνών. Να ανατραπούν οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και βάζουν στο ζύγι την ασφάλεια του λαού μας.

Μοιράσου το άρθρο!