Πολιτική

27/02/2024 - 19:56

Λαϊκή Συσπείρωση: η Δημοτική Αρχή Δυτικής Λέσβου  έχει κάνει το ψέμα επιστήμη

Με τις ανακοινώσεις δεν κρύβεται η αλήθεια

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Δυτικής Λέσβου  έχει κάνει το ψέμα επιστήμη. Στην απάντηση του ο Δήμαρχος

1.Αναφέρει ότι «Η δημοτική Αρχή διευκρινίζει ότι η πρόσκληση για την διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας αύριο Τετάρτη 28/2, έχει αποσταλεί στους δημοτικούς συμβούλους 12 ημέρες πριν και σε μία περίοδο όπου δεν ήταν γνωστή η προκήρυξη της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που συμπίπτει με την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη.». Η απόφαση για απεργία ήταν γνωστή ήδη από τις 5/2/2024.

 

2.Αναφέρει επίσης ότι «Για όσους καλόπιστα τώρα μπορεί να αναρωτηθούν γιατί δεν μπορεί να μετατεθεί η ημερομηνία της συνεδρίασης ενδεχομένως για μεθαύριο Πέμπτη 29/2 (σ.σ. τελευταία δηλαδή ημέρα της προθεσμίας), ο λόγος είναι ότι ο Δήμαρχος (και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι) έχουν προγραμματισμένες –ομοίως εδώ και δύο τουλάχιστον εβδομάδες- συναντήσεις στην Αθήνα με Υπουργεία. Να σημειωθεί εδώ ότι βάσει πάλι του Νόμου, η παρουσία του Δημάρχου στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας είναι υποχρεωτική. Για όσους επίσης καλόπιστα μπορεί να αναρωτηθούν γιατί η ημερομηνία της συνεδρίασης δεν μπορούσε να μετατεθεί μία ημέρα πριν, ενδεχομένως χθες, θα μπορούσαμε μπαίνοντας στην λογική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να πούμε ότι σκοπίμως δεν διατυπώθηκε κάποιο σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, γιατί ίσως δεν θα υπήρχε μετά λόγος για να βγει η σημερινή ανακοίνωση της παράταξης των συναδέλφων μας. Αλλά δεν θα το κάνουμε.».

Δεν στάλθηκε κάποιο αίτημα γιατί πάρθηκε ομόφωνη απόφαση (με την παρουσία του Δημάρχου) στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/2/2024. Αυτό βέβαια δείχνει πόσο σέβεται η Δημοτική Αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο.

3.Τέλος ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης έλεγε ότι «Γλώσσα είναι η πατρίδα». Και στη δική μας γλώσσα κύριε Δήμαρχε τα Τέμπη ήταν έγκλημα. Και όχι τραγωδία.

Μοιράσου το άρθρο!