Πολιτική

26/07/2023 - 08:21

Λαϊκή Συσπείρωση: «Λευκές Νύκτες 2023» με χρήματα της Περιφέρειας για τον εργασιακό μεσαίωνα....

Την έγκριση εξειδικευμένης πίστωσης για συνδρομή της ΠΒΑ, ως συν διοργανωτή στις εκδηλώσεις της «Λευκής Νύκτας 2023» των Εμπορικών Συλλόγων Μυτιλήνης και Σάμου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των νησιών,ενέκρινε η περιφερειακή αρχή, με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Β. Αιγαίου της 21ης Ιουλίου 2023. Οι πιστώσεις αφορούν στην Κυριακή 29 /07 με το ποσό των 8658 ευρώ και στην Κυριακή 10/08 με το ποσό των 12.870 ευρώ.

Οπως τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου Γιώργος Αμπαζής και μέλος της επιτροπής, η συμμετοχή της Περιφέρειας Β.Α. «ως βασικού χορηγού» στις Λευκές Νύκτες, επιβεβαιώνει την εκτίμησή της ΛΑ.Σ ότι αποτελεί γρανάζι προώθησης των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που οδήγησαν στον σημερινό εργασιακό μεσαίωνα (σπαστά ωράρια, μερική απασχόληση στον κλάδο, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, μεροκάματα πείνας και πλήρης εργοδοτική ασυδοσία με απολύσεις κατά το δοκούν, προσλήψεις με συμβάσεις κάθε είδους, κλπ) βάζοντας ουσιαστικά πλάτη, στην καταστρατήγηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, που τσακίζει τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η περιφερειακή Αρχή στηρίζει την τουριστική προβολή των νησιών του Β.Α. Αιγαίου πάνω σε παραμύθια, τα οποία «στολίζονται» με το σύνηθες επιχείρημα περί «τόνωσης της αγοράς», η οποία με τη σειρά της θα φέρει αποδοχές(!) και νέες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους(!).

Έχει όμως αποδειχθεί περίτρανα εδώ και χρόνια, πως αυτό που λείπει από τους καταναλωτές των νησιών μας, δεν είναι η «ψυχολογία»και ο χρόνος για αγορά, αλλά το εισοδήμα που δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών, ιδιαίτερα σε συνθήκες αχαλήνωτου πληθωρισμού, με καθημερινες ανατιμήσεις σε είδηπρώτης ανάγκης και ηλεκτρικού ρεύματος , πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια κλπ. Μια κατάσταση δηλαδή που οδηγεί και τους κατοίκους των νησιών μας σε ακραία φτώχεια, μεγαλύτερη πτώση του τζίρου στα μικρομάγαζα και νέα ανεξέλεγκτα χρέη .

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, σε κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου μπορούν και πρέπει να παλέψουν να μην περάσει η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το σταθερό ωράριο λειτουργίας της αγοράς.

 Να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για δουλειά με ανθρώπινα ωράρια και ελεύθερο χρόνο για ανάπαυση, ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό.

Στο στόχαστρο αυτού του αγώνα πρεπει να είναι ο πραγματικός αντίπαλος: οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή βαρβαρότητα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που αναπτύσονται στα  νησιά εις βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν στα έξοδα λειτουργίας και βάζουν λουκέτα, οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές αλλά και οι παρατάξεις που προσθέτουν κρίκους στη μακριά αλυσίδα των αντεργατικών πολιτικών.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. Αιγαίου θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που εξυπηρετεί και υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων  του κέρδους και θα επιδιώκει τη διαμόρφωση της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας όλων των εργαζομένων για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

 

Μοιράσου το άρθρο!