Πολιτική

29/05/2012 - 20:43

Λίστα υποψηφίων των Οικολόγων Πράσινων στη Λέσβο

Ανακοινώνεται σήμερα η λίστα υποψηφίων των Οικολόγων Πράσινων στην εκλογική περιφέρεια της  Λέσβου για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου την οποία αποτελούν οι ίδιοι υποψήφιοι που στήριξαν με τον αγώνα τους Οικολόγους Πράσινους και στην εκλογική διαδικασία της 6ης Μαίου. Η λίστα διαμορφώθηκε σύμφωνα με τη σταυροδοσία των πρόσφατων εκλογών όπως παρακάτω:

  • Μπάκας Μιχάλης
  • Γιαννής Ευστράτιος
  • Κριστ Καρολίνα
  • Ρενταρή Μάλαμα
  • Κεφάλας Ευθύμιος

Κατά τη διάρκεια της προ-εκλογικής μας εκστρατείας οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων σε Λέσβο, Λήμνο και Αγ Ευστράτιο, θα επιδιώξουμε διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με πολίτες, εκπροσώπους φορέων και κοινωνικών παραγόντων  στα νησιά, τόσο πάνω σε τρέχοντα θέματα, όσο και σε σχέση με διαχρονικά ζητήματα και προτεινόμενες  λύσεις για το περιβάλλον και την ουσιαστική και εναλλακτική / αειφόρο ανάπτυξη, ξεκινώντας από το τοπικό, αλλά και Περιφερειακό επίπεδο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν κατάφεραν να είναι στη Βουλή για 0,07%. Ο εκλογικός νόμος στέρησε την κοινοβουλευτική έκφραση σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Παρόλα αυτά οι πολίτες των νησιών μας εκτίμησαν την καθημερινή μας παρουσία στα προβλήματα των νησιών μας αυξάνοντας τις δυνάμεις μας κατά 55% και αποδείξαμε οτι είμαστε μία πολιτική δύναμη που απευθύνεται σε ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε το αγώνα μας. Με στόχο την είσοδο μια καθαρής, πράσινης, οικολογικής φωνής στη νέα βουλή, ξεκινάμε τον εκλογικό μας αγώνα ως απλοί καθημερινοί πολίτες όπως όλοι όσοι πλήττονται από την κρίση, και όχι ως επαγγελματίες πολιτικοί. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξουμε το πραγματικό δίλημμα για τη χώρα, δηλαδή, εάν η Ελλάδα θα αλλάξει πορεία και θα μείνει στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ή αν θα συνεχίσει το δρόμο που την οδηγεί στη Λατινική Αμερική της δεκαετίας του '70

 

ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων

Αναλυτικά οι υποψήφιοι είναι:

O Μιχάλης Μπάκας γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, σπούδασε στο Τμ. Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την περιβαλλοντική πολιτική, τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών καθώς και τα περιβαλλοντικά οικονομικά. Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχτηκε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος του καθώς και ως συνδικαλιστής Πρόεδρος στο σύλλογο συμβασιούχων υπαλλήλων του Παν. Αιγαίου. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στη διοικητική υποστήριξη των Μεταπτυχιακών σπουδών του Τμ. Περιβάλλοντος. Συμμετείχε σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες με δραστηριότητα στη Μυτιλήνη, στηρίζοντας με την παρουσία του τη συμμετοχή του ενεργού πολίτη στην κοινωνία καθώς και στη λήψη αποφάσεων κατά τη χάραξη και εφαρμογή περιβαλλοντικής πολιτικής. Τον ελεύθερο του χρόνο ποδηλατεί και φωτογραφίζει. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Πάντα και πατέρας του μικρού Σταύρου. Συντονιστής της ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων, υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και 2009 καθώς και Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου στις εκλογές του 2010 με τον οικολογικό Άνεμο στο Βορ. Αιγαίο.

Ο Στράτος Γιαννής γεννήθηκε στην Πελόπη της Λέσβου το 1977 από γονείς αγρότες, τους Γιώργο και Νίτσα (Βαλαβάνη). Τελείωσε το Εκκλησιαστικό Λύκειο της Πάτμου και στην συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι άγαμος και ζει στην Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε με την πολιτική χωρίς όμως να είναι ενεργό μέλος σε οποιαδήποτε πολιτική παράταξη, τους τελευταίους μήνες αρθρογραφεί ερασιτεχνικά με κύρια πηγή  έμπνευσης τα ζώα, την οικολογία αλλά και  τα προβλήματα της περιοχής του, ενώ παλιότερα έχει ασχοληθεί και με τον ποιητικό λόγο.  Άρθρα του  έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες ιστοσελίδες της Λέσβου, της Θεσσαλονίκης, σε ιστοσελίδες φιλοζωικού περιεχομένου αλλά και τον τύπο της Λέσβου. Πιστεύει ότι όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας μόνος, του μπορούμε να κάνουμε πολλά, ίσως πολλά περισσότερα από  όσα πιστεύουμε.

Καρολίνα Κριστ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και ήρθε στη Λέσβο για να ζήσει πριν 20 χρόνια γιατί όπως λέει «αγαπά την ελληνική γη και τους ανθρώπους της». Έκανε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Yale, ενώ δίδαξε θρησκειολογία και γυναικείες σπουδές στο πανεπιστήμιο του Columbia καθώς και σε άλλα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Έχει γράψει 7 βιβλία, ενδιαφέρεται βαθιά για την περιβαλλοντική ηθική και είναι παθιασμένη παρατηρήτρια πουλιών και φύσης. Έχει συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως το WWF, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και οι «Φίλοι της Πράσινης Λέσβου» για την προστασία των υγροτόπων της Λέσβου και των περιοχές Νατούρα. Πρόσφατα συμμετέχει στην ομάδα «Λέσβος πάμε Πράσινο» με άλλους κατοίκους του Μολύβου και της Πέτρας προωθώντας την ανακύκλωση και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα.Το καλοκαίρι θα τη δείτε να απολαμβάνει το μπάνιο της παρέα με το αγαπημένο της σκυλάκι στις παραλίες του νησιού μας. «Αν αγαπάμε τη ζωή» αναφέρει «τότε πρέπει να ενδιαφερόμαστε για να εξασφαλίσουμε το μέλλον όλων των πλασμάτων της γης». Συμμετείχε ως υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό του «Οικολογικού Ανέμου στο Βόρειο Αιγαίο».

Η Μάλαμα Ρενταρή γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1981 και μεγάλωσε στο Μούδρο της Λήμνου. Σπούδασε στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Έρευνα εφαρμοσμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων τοπικών και περιφερειακών πολιτικών και την κοινωνική συνοχή.  Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με θέματα τεκμηρίωσης της πολιτισμικής κληρονομιάς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Επίσης, έχει εργαστεί ως ωρομίσθιο προσωπικό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.  Το 2010 συμμετείχε ως υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του «Οικολογικού Ανέμου στο Βόρειο Αιγαίο.

O Ευθύμιος Κεφάλας του Μιχαήλ γεννήθηκε στον Ασώματο της Λέσβου το 1963. Τελείωσε την πρωτοβάθμια (1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης) και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Μυτιλήνης) στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στην Αθήνα όπου και απέκτησε το πτυχίο της Βιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο κατόπιν τον τίμησε και με διδακτορικό δίπλωμα στην Θαλάσσια Οικολογία και Μικροβιολογία. Επέστρεψε στη Λέσβο το 1996, όπου και εργάζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κατοικεί μόνιμα στην Αγιάσο Λέσβου, όπου είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Μοιράσου το άρθρο!