Πολιτική

12/07/2014 - 20:43

Λιθεπένδυση του τοιχίου προστασίας στην οδό Ναυμαχίας Έλλης

style="text-align: justify;"> 
Το έργο της ανακατασκευής της οδού Ναυμαχίας Έλλης, στην Επάνω Σκάλα, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου, τον επιβλέποντα του έργου μηχανικό, Μιχάλη Πέρο, επί παρουσία και του εκπροσώπου της εργοληπτικής εταιρείας, Βασίλη Λαμπρινίδη, αφού στο εν λόγω έργο ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες της λιθεπένδυσης του τοιχίου προστασίας. 
Συγκεκριμένα, επενδύεται ήδη με φυσικό πέτρωμα το τοιχίο, τόσο από την πλευρά του δρόμου όσο και από την εξωτερική πλευρά της θάλασσας, καθώς και από το επάνω μέρος (στέψη). Εν συνεχεία θα γίνει η πλακόστρωση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου, ενώ υπολείπεται η δεύτερη στρώση κυκλοφορίας του δρόμου (ασφαλτόστρωση), από την οδό Κρήνης μέχρι το εργοστάσιο «Καλαμάρη» και η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και ιστών - στύλων. Ακόμη, στο τμήμα του δρόμου  από την οδό Κρήνης μέχρι την οδό Λεσβώνακτος θα διαμορφωθούν νησίδες στη μέση του δρόμου (κρασπεδόρειθρα) και θα κατασκευασθούν στρώσεις κυκλοφορίας (γενική εκσκαφή, κατασκευή υπόβασης, βάσης και ασφαλτόστρωση). 
Αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τη συνολική πορεία του έργου ο Δήμαρχος, επεσήμανε την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα   στην εργοληπτική εταιρία, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου και στους εμπλεκόμενους φορείς, για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα που προκύπτουν, ώστε να καταστεί δυνατή όσο το δυνατό γρηγορότερα η απόδοση του πολλαπλώς σημαντικότατου αυτού έργου στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. «Σκοπός μας είναι να παραδώσουμε ένα δρόμο σύγχρονο και ασφαλή για τους δημότες του νησιού, αλλά και για όλους τους επισκέπτες μας και να αναβαθμίσουμε συνολικά την ιστορική αλλά και αδικημένη – διαχρονικά - συνοικία της Επάνω Σκάλας και του Συνοικισμού. Και επιβάλλεται να μη ξεχνά κανένας σε ποια απερίγραπτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση απ’ αιώνος, παραλάβαμε τον εν λόγω δρόμο και σε ποια ασύγκριτη κατάσταση τον παραδίδουμε, μετά την εκ θεμελίων ανακατασκευή του», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βουνάτσος.
 

Μοιράσου το άρθρο!