Πολιτική

06/10/2021 - 12:42

Μ. Κομνηνάκα: Ένταση του εγκλωβισμού και της εκμετάλλευσης των ξεριζωμένων

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στο «Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD)», καταψηφίζει το ΚΚΕ, όπως τόνισε η βουλευτής του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί πολιτική προστασίας των δικαιωμάτων των ξεριζωμένων, αλλά ένταση της εκμετάλλευσης και διατήρηση του εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων.

Σχετικά με τον συγκεκριμένο οργανισμό τόνισε ότι ξεκαθαρίζει ο ίδιος πως τα εθνικά μέτρα για τη μετανάστευση δεν επαρκούν και μιλά για επιθυμητά επίπεδα έκτασης και σύνθεσης ανθρώπων, δηλαδή το «άνοιξε - κλείσε» της στρόφιγγας εισροής μεταναστών ανάλογα με τα «θέλω» της αστικής τάξης.

Σημείωσε ότι η χρονική συγκυρία της προσχώρησης στη συμφωνία δεν είναι τυχαία καθώς γίνεται σε μια περίοδο που οξύνονται οι αντιθέσεις και τα παζάρια για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ.

Όσο για τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί καταπολέμησης των αιτιών που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, η Μ. Κομνηνάκα ξεσκέπασε την υποκρισία, θυμίζοντας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις στηρίζουν έμπρακτα τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ξεριζώνουν τους λαούς.

Ενδεικτικοί του χαρακτήρα του οργανισμού είναι οι στόχοι του, δηλαδή η αποτελεσματικότερη καταστολή κατά των μεταναστών και προσφύγων, η εργαλειοποίησή τους για γεωπολιτικούς σχεδιασμούς, που τροφοδοτεί νέους ανταγωνισμούς και νέες εστίες ανάφλεξης, το φακέλωμά τους και η εδραίωση της εκμετάλλευσης.

Μοιράσου το άρθρο!