Πολιτική

02/12/2022 - 12:38

Μ. Κομνηνάκα: Ο λαός να στοχεύσει τον μολυσματικό ιό της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία

Την ανάγκη οι υγειονομικοί και ο λαός να ακυρώσουν με την πάλη τους το νόμο-έκτρωμα, αλλά και «να στοχεύσουν τον μολυσματικό ιό της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία», εξέφρασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Όπως σημείωσε, το δίδαγμα της πανδημίας για το δημόσιο σύστημα Υγείας θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση όλων των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό, οι γενναίες αυξήσεις μισθών και η αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αντίθετα, η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια στρατηγική που εφαρμόζεται χρόνια, η οποία υποβαθμίζει τις παρεχόμενες παροχές υγείας και βάζει κριτήριο το μέγεθος του πορτοφολιού του ασθενή, στέλνοντας τον στην ιδιωτική υγεία. Έτσι επιβραβεύονται όσοι κερδοσκόπησαν άγρια την περίοδο της πανδημίας, αντί να επιβραβεύονται οι ήρωες γιατροί και νοσηλευτές που έδωσαν τη μάχη με αυτοθυσία.

Ακόμα, αναφέρθηκε στις λεγόμενες «άγονες» περιοχές, οι οποίες είναι άγονες μόνο όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του λαού και για προσλήψεις γιατρών, αλλά είναι πολύ γόνιμες όταν πρόκειται για τα συμφέροντα της ιδιωτικής υγείας, όπως για παράδειγμα με τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Μοιράσου το άρθρο!