Πολιτική

07/05/2011 - 08:18

Μάκης Αξιώτης: Δώστε το Αρχοντικό Γεωργιάδη στους πολίτες

Παρέμβαση για τη χρήση του Αρχοντικού Γεωργιάδη έκανε με ανοικτή επιστολή ο Μάκης Αξιώτης. Την επιστολή αυτή κοινοποιεί στον Περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλή Βερβέρη.  Χαρακτηριστικά αναφέρει «στους καιρούς που καταλήξαμε, το κάθε ένα ευρώ πρέπει να κατευθύνεται σε ζωτικές ανάγκες των ανθρώπων που έχουν ανάγκη αρκετοί και συνέχεια θα πληθαίνουν, από ένα μεροκάματο, έτσι ώστε δεν πρέπει να περισσεύει πια τίποτα για πολυτέλειες “προγραμμάτων” και εκδηλώσεων, πολυδάπανων ή πολυάνθρωπων πολιτιστικών ταξιδιών. Αποδείχθηκε ότι όσα άρπαξαν από τους “κουτόφραγκους” ορισμένοι, τα πληρώνουν τώρα άλλοι, μέχρι την τελευταία δεκάρα. Όμως ο Πολιτισμός, είναι μια ζωντανή, ορμητική υπόθεση ζωής του κοινωνικού συνόλου. Και επιπλέον, αλώνι όπου διασταυρώνονται ιδέες και προτάσεις, όταν ξεπερνά τη σκουριά των τετριμμένων.» Και συνεχίζοντας γράφει «αυτό το υπέροχο, επιβλητικό αρχοντικό, που έμεινε έτσι όπως το σημάδεψε ο χρόνος (προς μεγάλη μου ικανοποίηση), χωρά μέσα του και στους γύρω χώρους του τις τομές στην αλυσίδα της συνέχειας και της συνήθειας, της ρουτίνας και της ιδιοτέλειας». Στη συνέχεια καταλήγει στη πρόταση που φτάνει μέχρι το ορισμό του υπευθύνου. Συγκεκριμένα προτείνει  να μπει μόνο ένας υπεύθυνος να κρατά το κλειδί και η οργάνωση να δοθεί στο επιτελείο πολιτισμού της παλιάς Νομαρχίας (με πρωτεργάτη, όπως λέει, το Γιάννη Τσαμπάνη), χωρίς κανένα έξοδο, καθώς και το να μην πληρωθεί κανένας από τους συμμετέχοντες που θα εμφανιστούν στο χώρο του Αρχοντικού. Προτείνει, τέλος, να δοθεί δωρεάν η διαχείριση του κυλικείου σε ιδιώτη, με την υποχρέωση της τοποθέτησης καθισμάτων.

«Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ανήκει στις προτεραιότητες των λειτουργιών της πόλης. Ξεκινήστε το ΤΩΡΑ, για να προκάνετε τους καιρούς», λέει κλείνοντας ο κ. Αξιώτης.

Για το θέμα αυτό o  Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής  Βερβέρης , ο οποίος ως γνωστό είχε προωθήσει και ολοκληρώσει την αγορά του ακινήτου , όταν  ήταν Αντινομάρχης. Μας είπε σχετικά "η πρόθεση της νέας περιφερειακής αρχής είναι να ανακαινίσει το κτίριο. Ο χώρος θα γίνει χώρος πολιτισμού και   θα   στεγάσει το τμήμα πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου . Στο τμήμα αυτό  θα ανατεθεί η διαχείριση του κτιρίου και η οργάνωση των όποιων εκδηλώσεων. Όσο αφορά στη μη πληρωμή όσων καλούνται να προσφέρουν  τις υπηρεσίες στο χώρο του Αρχοντικού Γεωργιάδη είναι ευχής έργο να συμβεί. Τέτοια χρήση μπορεί να αρχίσει και από φέτος. Εμείς, αν δεν είχαμε το πρόβλημα της υπερχρέωσης του ΠΔΕ θα ξεκινούσαμε από φέτος τον εκσυχρονισμό του κτιρίου. Μπορούμε όμως να αρχίσουμε από το επόμενο χρόνο και αυτό θα κάνουμε".

Μοιράσου το άρθρο!