Πολιτική

08/07/2019 - 05:28

Μαρία Κομνηνάκα! Για πρώτη φορά ο Νομός Λέσβου και το ΚΚΕ έχουν γυναίκα Βουλευτή

Η Μαρία Κομνηνάκα, Αγιασώτισσα από  την πλευρά της μητέρας και πατέρα από την Αγία Παρασκευή, στην ηλικία μόλις των 31 ετών, καταλαμβάνει ένα από τα έδρανα της νέας εξακομματικής Βουλής που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, υποψήφια με το ΚΚΕ και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, χρόνια στέλεχος στο Κίνημα Ειρήνης και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, θα είναι μια από τους τρεις νέους εκπροσώπους του νησιού μας στη νέα Βουλή (οι άλλοι δυο είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, και ο Γιάννης Μπουρνούς, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ θα έχει γυναίκα Βουλευτή από τη Λέσβο.

Στη σελίδα agiasos. gr διαβάζουμε: 

Είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής που εκλέγεται στη Λέσβο με το ΚΚΕ και η δεύτερη γυναίκα βουλευτής στην κοινοβουλευτική ιστορία του νησιού (πρώτη ήταν η Χριστιάνα Καλογήρου που εξελέγη το 2004 με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ).
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Αγιάσος εξέλεξε άλλη μια φορά βουλευτή, τον Ευστράτιο Νουλέλλη το 1952 με το ψηφοδέλτιο της παράταξης "Ελληνικός Συναγερμός". 
 

Η Μαρία Κομνηνάκα είναι κόρη του Απόστολου Κομνηνάκα, συνταξιούχου νομικού και παλιού πολύπειρου αυτοδιοικητικού παράγοντα από την Αγία Παρασκευή, και της Στέλλας Καράβολα από την Αγιάσο.

 

 Δείτε Live την σταυροδοσία του ΚΚΕ στο Νομό Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!