Πολιτική

27/07/2021 - 20:38

Μαρία Κομνηνάκα για Τσίπρα: έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας στο Λεσβιακό λαό

Σχόλιο της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα, για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο

 Ο κ. Τσίπρας με τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας στο Λεσβιακό λαό.

 Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ “ξεχνά” ότι είναι συνυπεύθυνος για το μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί και τη χώρα. “Ξεχνά” πως η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και τα σχέδια των κέντρων – φυλακών της ΕΕ, που ετοιμάζονται στη Λέσβο και τα άλλα νησιά, έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ως τότε κυβέρνηση. 

 Όσο για τις προτάσεις για “βιώσιμη ανάπτυξη” της Λέσβου, οι κάτοικοι του νησιού έχουν υποστεί - και συνεχίζουν να υφίστανται - τις συνέπειες και της “ανάπτυξης με ΣΥΡΙΖΑ” και της “ανάπτυξης με ΝΔ”. 

 Ειδικά οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφοι της Λέσβου, ξέρουν από πρώτο χέρι ότι για την ψαλίδα κόστους παραγωγής και τιμών παραγωγού - για την οποία ανησυχεί ο κ. Τσίπρας - και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τώρα, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε για να τους ανακουφίσει. Δεν στηρίχθηκαν, όπως δε στηρίζονται και σήμερα, με βάση τα όσα οι ίδιοι διεκδικούν, για παράδειγμα με αφορολόγητο πετρέλαιο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και φάρμακα κ.α..

 Ο λαός της Λέσβου ξέρει καλά πως τα συμφέροντά του θα βρίσκουν διέξοδο και λύση όσο πιο μαζικά ακολουθεί το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ, το δρόμο της διεκδίκησης με βάση τις πραγματικές του ανάγκες και όχι κομμένες και ραμμένες στα δημοσιονομικά όρια, το δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Μοιράσου το άρθρο!