Πολιτική

24/06/2020 - 11:49

Μαθητές με ευαισθησίες στον Περιφερειάρχη... Προσέφεραν 900 μάσκες υψηλής προστασίας

Επίσκεψη μαθητών 3ου Γυμνασίου στον Περιφερειάρχη

Αντιπροσωπεία μαθητών της   Γ΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Ευρυπίδη Χατζηπαρασκευά,  τον θεολόγο Παναγιώτη Τσαγκάρη καθώς και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Ειρήνης Λάσκαρη, υποδέχτηκαν εχθές  23 Ιουνίου στο γραφείο του  ο Περιφερειάρχης  Κωνσταντίνος  Μουτζούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης  Λέσβου  Αριστείδης  Χατζηκομνηνός.

Οι μαθητές προσέφεραν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης 900 μάσκες υψηλής προστασίας  αξίας  2.500 ευρώ, χρήματα που προορίζονταν για την εκδρομή τους η οποία ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της πανδημίας Covid-19 .

Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε τον θαυμασμό του Περιφερειάρχη, ο οποίος ζήτησε να δει από κοντά τα παιδιά και να τα συγχαρεί για την ενέργειά τους αυτή. Παράλληλα τους χάρισε συμβολικά  και το  βιβλίο “Η Λεσβιακή Φάλαγγα”  ευχόμενος να είναι νικητές στην «μάχη» της ζωής τους που ξεκινάνε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.   

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  μετά την επίσκεψη των παιδιών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη χαρά  για όλους να βλέπουμε τα παιδιά μας με αγάπη και ευαισθησία  να  συνεισφέρουν στην κοινωνία έχοντας  καλλιεργήσει από μικρά ένα έντονο αίσθημα προσφοράς. Ως πατέρας αλλά και ως ακαδημαϊκός  θέλω να συγχαρώ πρωτίστως  τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  για την εξαιρετική ανατροφή και διαπαιδαγώγηση. Πάντα πίστευα πως ουσιαστικός παράγοντας του πολιτισμού μιας  κοινωνίας είναι το ήθος των ανθρώπων που διαβιούν σε αυτή και βλέποντας αυτά τα φωτεινά μυαλά σήμερα  συνειδητοποίησα πως ο τόπος μας παρά τις δυσκολίες θα έχει λαμπρό μέλλον .»

Μοιράσου το άρθρο!