Πολιτική

08/02/2023 - 13:38

Με απόψεις και προτάσεις η κοπή βασιλόπιτας της Κοινότητας Μυτιλήνης

Με μεγάλη συμμετοχή δημοτών και παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών Αρχών και Φορέων του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τελετών του Πρότυπου-Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης, η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης που συνοδεύτηκε από απολογισμό πεπραγμένων και δράσεων του Συμβουλίου της Κοινότητας 2019-22 και Συνέλευση Κατοίκων της πόλης, με θέμα: «Συζητάμε για τη Μυτιλήνη και τις συνοικίες της. Ο λόγος στους δημότες».

 

Στην ομιλία του κατά τον απολογισμό δράσεων της Δ/Κ Μυτιλήνης, ο Πρόεδρος Αλέκος Κουζινόγλου αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις και τις εισηγήσεις που κατέθεσε η Κοινότητα στους τομείς καθημερινότητας, ποιότητας ζωής, κυκλοφορίας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, καθαριότητας και στην αξιοποίηση της πάγιας προκαταβολής των κοινοτήτων με την κατασκευή μικρών έργων-παρεμβάσεων που έγιναν ενώ τόνισε τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν σε θέματα ΑμΕΑ και ανθρωπισμού καθώς και τη συμμετοχή της Κοινότητας στη διαβούλευση για μεγάλα και τρέχοντα αναπτυξιακά ζητήματα της πόλης. Ο Πρόεδρος υποστήριξε ωστόσο, σε όλους τους τόνους, ότι για να μπορέσει η Κοινότητα Μυτιλήνης (όπως κι οι λοιπές Κοινότητες) ως αυτοδιοικητικός θεσμός να έχει ουσιαστικό ρόλο στη βελτίωση της καθημερινότητας, των υποδομών και την ανάπτυξη της πόλης, θα πρέπει να της εκχωρηθούν μελλοντικά σαφείς αρμοδιότητες, να υποστηριχθεί με προσωπικό και γραμματεία και ν’ αποκτήσει αποφασιστικό-εκτελεστικό χαρακτήρα ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η επαρκής στελέχωση ζωτικών υπηρεσιών του Δήμου. Τα παραπάνω είναι ευθύνη της κεντρικής εξουσίας αλλά και της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, στο βήμα ανέβηκαν πολλοί δημότες της πόλης μας οι οποίοι εξέφρασαν εκτενώς τις απόψεις και τις προτάσεις τους για ποικίλα θέματα τόσο τοπικού ενδιαφέροντος (επιμέρους για τις 11 συνοικίες) όσο και ευρύτερου αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, την προβολή και την ανάπτυξη της πόλης, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των δημοτών, το χωροταξικό σχεδιασμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τις υποδομές, τον τουρισμό κ.ά. σημαντικά ζητήματα. Οι παρευρισκόμενοι πολίτες αλλά και οι αυτοδιοικητικοί που έλαβαν το λόγο, συμφώνησαν ότι ανάλογες συναντήσεις & διαβουλεύσεις πρέπει να οργανώνονται συχνότερα προκειμένου οι προτάσεις κι οι υποδείξεις των δημοτών να φτάνουν αμεσότερα στις τοπικές Αρχές για να καθορίζεται από κοινού το μέλλον του τόπου κι η πορεία του προς την ανάπτυξη.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με κλήρωση δώρων από την Κοινότητα προς τους παριστάμενους δημότες, που ήταν μια ευγενική προσφορά τοπικών καταστημάτων και επιχειρήσεων. Δεν έλειψε στο τέλος της εκδήλωσης μια ακόμα αυθεντική παρλάτα του Βαγγέλη Χατζημανώλη, μέλους του Συμβουλίου της Κοινότητας, που με το πηγαίο χιούμορ και την αστείρευτη έμπνευσή του, σατίρισε τα τεκταινόμενα στην τοπική και κεντρική πολιτική σκηνή κι έστειλε πολλαπλά μηνύματα για το 2023. 

 

Μοιράσου το άρθρο!