Πολιτική

13/11/2019 - 19:24

Με Δήμο Δυτικής Λέσβου και Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Π. Χριστόφα

Επισκέψεις Παναγιώτη Χριστόφα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Το πρωί της Τετάρτης 13ης Νοεμβρίου 2019, ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας, επισκέφτηκε συνοδεία του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Καρασάββα, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ενημερώθηκαν για την πρόοδο εφαρμογής του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ, συζήτησαν ώριμα αναπτυξιακά έργα που μπορούν να δημοπρατηθούν και να προχωρήσουν. Στη συνέχεια εκτενώς συζήτησαν για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του νέου επιχειρησιακού προγράμματος που ξεκινά από το 2021 και για την μεγάλη ευθύνη που έχουμε όλοι οι δικαιούχοι των προγραμμάτων (περιφέρεια, δήμοι κλπ) προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τον σχεδιασμό των επιχειρησιακών προγραμμάτων προς όφελος των κατοίκων των νησιών μας.

Νωρίς το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Παναγιώτης Χριστόφας με κλιμάκιο του «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίου» αποτελούμενο από τους περιφερειακούς συμβούλους Παναγιώτη Προβέτζα, Νίκο Καρασάββα, Τέλη Βερρή καθώς και τους υποψήφιους συμβούλους Γιώργο Πετρέλλη, Σωκράτη Πιττό, Δημήτρη Σαλιαμπούκο και Μαρία Αναγνώστου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τους αντιδημάρχους Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή, Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστα Πάππο, Αυτεπιστασίας Ιορδάνη Ιορδάνου, τον Γενικό Γραμματέα Άρη Ελευθερίου, τον Πρόεδρο της ΔΕΔΑΠΑΛ Στέφανο Αποστόλου και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ΔΔΛ Νίκο Περιβολάρη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο ειδικός συνεργάτης Κώστας Κατσαρός.

Στην συνάντηση έγινε αναφορά στα ενταγμένα στο ΠΔΕ της Περιφέρειας έργα, της χωρικής αρμοδιότητας της Δυτικής Λέσβου, για τα οποία είναι απαραίτητη η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ειδική αναφορά έγινε στα αθλητικά έργα, σε αντιπλημμυρικά (καθαρισμούς χειμάρρων κλπ) και στον οδικό άξονα Καλλονής-Πέτρας.

Τέλος τονίστηκε η ανάγκη στήριξης του νεοσυσταθέντος Δήμου Δυτικής Λέσβου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συνοψίζοντας η παράταξη με τις σημερινές επισκέψεις ενημέρωσε την ατζέντα της με βασικές προτεραιότητες και ανάγκες, κι απέκτησε επιπλέον γνώση και εικόνα της υπάρχουσας κατάστασης σε έργα και υποδομές.

Το αποτέλεσμα τους θα τροφοδοτήσει εν καιρώ τις παρεμβάσεις της παράταξης με πάγιο σκοπό την παραγωγή έργου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!