Πολιτική

21/09/2023 - 19:05

Με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δασικής Υπηρεσίας ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συνάντηση με τους επικεφαλής και άτομα που υπηρετούν σε Σώματα Ασφάλειας είχε τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, Βασίλη Ροδόπουλο, και αστυνομικούς, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυτιλήνης όσο και στο πεδίο, όπως επίσης και με τον Λιμενάρχη Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχο Σωτήρη Χονδρόπουλο, τον Φώτιο Γαρουφαλιά και τον Γεώργιο Κουτρομπίλα εκ μέρους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου-Λήμνου και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν μεταξύ άλλων το πεδίο συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τα Σώματα Ασφάλειας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και της διασφάλισης της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και των οικισμών του Δήμου. Συζητήθηκαν, όμως, και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα την ανάγκη εύρεσης νέου κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Χριστόφας πραγματοποίησε συναντήσεις και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Κυπριωτέλη και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών, Φώτη Κράλλη, συζητώντας μαζί τους ζητήματα πολιτικής προστασίας αλλά και διαχείρισης και προστασίας δημοτικών δασών (μελέτες αντιπυρικής προστασίας, σύνταξη διαχειριστικών σχεδίων, κλπ).

Επιπλέον, συζητήθηκε η χρησιμότητα οργάνωσης τακτικών απροειδοποίητων ασκήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού και των εμπλεκομένων φορέων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, όπως προβλέπεται και στο πρόγραμμα της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ».

δ

Μοιράσου το άρθρο!