Πολιτική

13/02/2012 - 11:06

Με επιτυχία η εκδήλωση για το μοντολεσιμό στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

yle="text-align:justify;">Εν μέσω των θλιβερών γεγονότων για την αγαπημένη μας Ελλάδα, έπεσε η αυλαία της πρώτης μας προσπάθειας -γνωριμίας με το μοντελισμό- στο νησί της Λέσβου που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 11 και 12 του Φεβρουαρίου 2012.

Μια όμορφη πλέον ανάμνηση, μια σπίθα ελπίδας στο δύσκολο δρόμο που μας επέλεξαν να διαβούμε.

94 εκθέματα, όλων των κατηγοριών και επιπέδων, και κάπου 600 επισκέπτες να έχουν μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος μας, που έδειξε εξαιρετικά γοητευμένος. Ενημερώθηκε πλήρως και έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για συνέχεια ανάλογων εκδηλώσεων, μεγαλύτερης εμβέλειας.

Πολλά παιδάκια έδωσαν το παρόν με τους γονείς τους, ενθουσιάστηκαν με το πρωτόγνωρο μέχρι τώρα χόμπι, που με την κατάλληλη καθοδήγησή μας δώσαμε το στίγμα.... ότι μαθαίνουν Ιστορία χωρίς να κουραστούν, απλά και μόνο διασκεδάζοντας. Το σώμα προσκόπων και τα μικρά Λυκοπουλάκια …δεν ξεκολλούσανε. Γονείς ρωτούσαν συνεχώς για τον τρόπο που θα προωθήσουν τα παιδιά τους στο πανέμορφο κόσμο του μοντελισμού, και εμείς απλά δώσαμε την υπόσχεση ότι σε περίπτωση που μας βοηθήσει η πολιτεία και οι αρχές στη Λέσβο, να φτιάξουμε παράρτημα στο νησί του ΝΕΜΟ (Νεανικό Εργαστήρι Μοντελισμού) ώστε να γίνεται μόνιμη Δωρεάν εκμάθηση της τέχνης στα παιδιά όπως γίνεται στην έδρα του Συλλόγου. Σίγουρα οι γονείς έλαβαν το μήνυμα αμέσως, για το πόσο καλό θα κάνει στα παιδιά τους, τόσο ως τρόπο εκμάθησης Ιστορίας, όσο και ως μέσο αποτροπής παράπλευρων ασχολιών της εποχής που κάθε γονιός απεύχεται.

Αν κάναμε κάτι καλό αυτό το διήμερο...δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Θα δείξει στο μέλλον. Σίγουρα όμως όσοι μας γνώρισαν από κοντά, όσοι μας τίμησαν με την φυσική τους παρουσία, δεν έχασαν. Εμείς, το μόνο που κερδίσαμε ήταν μια μεγάλη ικανοποίηση από το θαυμασμό του κόσμου προσφέροντας μια μικρή γεύση από ένα θέαμα που δύσκολα θα το ξαναδεί, ούτε θα έχει την ευκαιρία να το ζει κάθε χρόνο όπως γίνεται σε κεντρικές εκθέσεις.

Θα ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού – Παιδείας και Άθλησης κο Κ. Αστυρακάκη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε καθώς και τον στυλοβάτη αφανή βοηθό, τον γνωστό Θοδωρή μας του Δ.Θ.Μ.

Επιπλέον ευχαριστούμε και τους Συναδέλφους από τον σύνδεσμο Θεσσαλονίκης ΗΕLMO, που έστειλαν εκπροσώπηση με κάποια εκθέματα όπως επίσης και όλα τα ΜΜΕ που φιλοξένησαν τα Δελτία τύπου για την εκδήλωση.

Σας Ευχαριστούμε.

Σύνδεσμος Μοντελιστών Β.Α.

Μοιράσου το άρθρο!