Πολιτική

21/06/2022 - 10:22

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη (φωτο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη το Σάββατο 18 Ιουνίου, στο πάρκο Χατζηδήμου. Μαθητές και μαθήτριες από την πόλη αλλά και άλλες περιοχές του νησιού συναντήθηκαν, συζήτησαν, προβληματίστηκαν και φυσικά έπαιξαν και διασκέδασαν μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Είχε προηγηθεί τουρνουά beach volley την Παρασκευή 17 Ιουνίου στα Τσαμάκια, όπου το ενδιαφέρον και η συμμετοχή ανέδειξαν την ανάγκη ύπαρξης ελεύθερων χώρων αθλητισμού για όλους. Φυσικά, πολλοί αγώνες εξελίχθηκαν σε... ντέρμπι!

Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεχώρισε η συζήτηση για την προπαγάνδα του πολέμου και τον πόλεμο της προπαγάνδας, όπου σε μορφή quiz μαθητές και μαθήτριες αντιστοίχισαν εικόνες και τίτλους ειδήσεων πιο σωστά απ’ ότι το έκαναν... εσκεμμένα(;) τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τελικά, μήπως μας ενημερώνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών;

Οι φίλοι και οι φίλες του «Κόκκινου Αερόστατου» είχαν το δικό τους χώρο δραστηριοτήτων. Μαθητές και μαθήτριες δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου ζωγράφισαν, έτρεξαν, έπαιξαν χωρίς σταματημό!

Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από μαθήτριες και κορυφώθηκε με συναυλία και χορούς από το συγκρότημα RAD Music International. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η δράση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες με αφορμή την 20η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Μαθητής απήγγειλε ποίημα που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό «Κόκκινο Αερόστατο» ενώ ανοιγόταν πανό με σύνθημα «Όχι στον πόλεμο – Ναι στη φιλία των λαών», “No to war – Yes to friendship of the peoples”. Σε όλο το χώρο του πάρκου ακούστηκε δυνατά «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών! Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!».

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, το ενδιαφέρον των μαθητών τράβηξαν, ακόμη, οι ξεχωριστές γωνιές που αφιερώθηκαν σε αντιπολεμικό graffiti, στο σκάκι που «δεν είναι απλά ένα παιχνίδι», στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση και η έκθεση με τίτλο «Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία».

Μοιράσου το άρθρο!