|
Χρόνος ανάγνωσης
:
2'
Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες εκτέλεσης του έργου βελτίωσης τμημάτων του οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης με ασφαλτόμιγμα, προϋπολογισμού 422.352,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Λέσβου. Αντικείμενο των εργασιών είναι η βελτίωση της βατότητας τμημάτων του οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης και ειδικότερα η ασφαλτόστρωση υφιστάμενων δρόμων, των οποίων το οδόστρωμα δεν είναι σε καλή κατάσταση, με ριγματώσεις, λακκούβες κλπ. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη και ασφαλέστερη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Αυτεπιστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, Ηλία Κουνιαρέλλη, επισκέφθηκε το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, το δρόμο από διακλάδωση Ακρωτηρίου προς Αγία Μαρίνα, που ασφαλτοστρώνεται στο πλαίσιο των εκτελούμενων εργασιών του παραπάνω έργου, και συγκεκριμένα από το ύψος της καφετέριας «Status», μέχρι τη διακλάδωση προς Άγιο Αντώνιο και Μουσεία «Θεοφίλου» και «Teriade», όπου ασφαλτοστρώνονται ήδη 1.200 μέτρα δρόμου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, από τον ανάδοχο – εργολάβο, Σαράντο Προκοπίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλτοστρώσεις εκτελούνται σε πρώτη φάση σε περιφερειακούς δρόμους, και ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί οι χωματόδρομοι προς τις βιοτεχνικές περιοχές «Ουτζά» μήκους 550 μέτρων και «Ταμπακαριά», μήκους 120 μέτρων, ενώ σε οδούς που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης Μυτιλήνης και των συνοικιών, η ασφαλτόστρωση, λόγω της αυξημένης κίνησης των ημερών, θα γίνει μετά τις 15 Αυγούστου, για να μην επιβαρυνθούν κυκλοφοριακά πολυσύχναστοι δρόμοι στο κέντρο της Μυτιλήνης.
Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, σε δηλώσεις του, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του σημαντικού έργου των εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων. Τέλος, ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την όποια πρόσκαιρη ταλαιπωρία τους, αφού με το εξαιρετικά αναγκαίο αυτό έργο, αναβαθμίζεται λειτουργικά και αισθητικά το κέντρο της Μυτιλήνης, οι συνοικίες της πόλης μας και οι γύρω περιοχές, ενώ βελτιώνεται η οδική ασφάλεια και η καθημερινότητα των πολιτών.
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
|
Κομνηνάκα για ναυάγιο στη Χίο: «Οι νησιώτες δεν θα συνηθίσουν την κανονικότητα των νεκρών στις ακτές»
Οι νησιώτες δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την κανονικότητα να ξεβράζονται στις ακτές νεκροί ή...
|
Σε εξέλιξη η κατασκευή 27 παιδικών χαρών στον Δήμο Δυτικής Λέσβου – Ξεκίνησαν οι πρώτες σε πέντε χωριά
Ξεκίνησε και προχωράει με πολύ γοργούς ρυθμούς το μεγάλο έργο κατασκευής 27 παιδικών χαρών στο Δήμο...
|
1 εκατ. ευρώ για δρόμους σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι – Υπογράφηκε η σύμβαση για μαζικές ασφαλτοστρώσεις
Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας...
|
Νέες διαβάσεις πεζών έξω από δύο νηπιαγωγεία της Μυτιλήνης μετά από αιτήματα γονέων
Δύο νέες διαβάσεις πεζών δημιουργούνται έξω από το 11ο και το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, έπειτα από...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις