Πολιτική

20/09/2023 - 11:49

"Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στο κόκκινο νησί".

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Μυτιλήνη που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτέμβρη στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης.

Με μεγάλη προσέλευση και μεγάλο ενδιαφέρον, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν σ` ένα φεστιβάλ που φέτος είχε έντονο χαρακτήρα διεκδίκησης κι΄ αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας.

Το Πάρκο της Αγίας Ειρήνης που καθαρίστηκε και φωταγωγήθηκε χάρη στην εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ζωντάνεψε με νεανικά χαμόγελα και γροθιές το διήμερο των εκδηλώσεων.

Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα άνοιξε με την συζήτηση: "Τα προβλήματα της νεολαίας στο νησί... Πόσο τοπικά είναι;", με ομιλητή τον Δημήτρη Ευσταθίου γραμματέα της Τ.Ο Λέσβου της ΚΝΕ, που μέσα από την ομιλία του ανέδειξε τα προβλήματα που βιώνει ένας νέος και μια νέα στο νησί σε όλες τις φάσεις της ζωής του, στην προσπάθεια του να μορφωθεί, να μετακινηθεί, να αθληθεί, να βρει στέγη, να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο του χρόνο.

Στη συνέχεια η Αγλαΐα Κυρίτση υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Γιάννης Συκάς υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου με την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισαν τις ευθύνες των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και στα χωριά γύρω από τα ζητήματα των υποδομών και των έργων που τελικά υλοποιούνται μακριά από τις ανάγκες των νέων, κάνοντας κάλεσμα τα παραπάνω να αποτελέσουν κριτήριο για τους νέους στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 1ης μέρας περιλάμβανε αφιέρωμα στην ελληνική ροκ σκηνή με την συμμετοχή της Πολιτιστικής Ομάδας του Εργατικού Κέντρου που παρουσίασε αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου με απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια,  καθώς και ροκ συναυλία από τους "Magma" που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.

Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό-νησιώτικο γλέντι από το συγκρότημα του Κώστα Καλδέλλη που με τις μελωδίες του ταξίδεψε το κοινό και με αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια ξεκίνησε ο χορός.

Την δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε στις πλημμύρες στη Θεσσαλία καθώς και στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που έκαναν στάχτη πάνω από 1 εκ. στρέμματα.

Επισήμανε τις εγκληματικές ευθύνες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων αλλά και των περιφερειακών δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του λαού ως κόστος και υπηρετούν τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων.

 Όπως τόνισε "κανένα ακραίο καιρικό φαινόμενο δεν μπορεί να εξηγήσει την ανυπαρξία υποδομών, σχεδίου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στην εποχή μας που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν την ικανότητα και της πρόβλεψης και της άμεσης παρέμβασης."

 "Ζούμε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, στην εποχή που μπορούμε να προβλέψουμε, να σχεδιάσουμε, να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της φύσης με όσο οξυμένα και αν είναι αυτά: τις μεγάλες βροχές, τους δυνατούς ανέμους, τις υψηλές θερμοκρασίες."  Όμως, όλες αυτές οι σύγχρονες κατακτήσεις και δυνατότητες, αντί να αξιοποιούνται για να βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής μας, αξιοποιούνται για να εντείνεται η εκμετάλλευση.

"Το μόνο που εξηγεί όλα τα παραπάνω είναι το κυνήγι του κέρδους που εμπορευματοποιεί τα πάντα από την Υγεία και την Παιδεία μέχρι τα δάση και τις παραλίες."

Αναφέρθηκε στην συγκινητική δράση του λαού, των μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην μαζική έκφραση αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που είδαν τη ζωή τους να χάνεται στις λάσπες, ένα ακόμη δείγμα της δύναμης της λαϊκής αυτενέργειας, της διεκδίκησης και της πάλης. "Μέσα στην σαπίλα και την εγκατάλειψη αυτό που ξεχωρίζει και λάμπει είναι αυτή η δράση, αυτός ο δρόμος που έχει χαραχτεί με το σύνθημα "Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής ".

Απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, σε κάθε νέα και νέο να μην ανεχτεί και να μην συμβιβαστεί με την πραγματικότητα που ζούμε. "Καμία ανοχή για αυτούς που καθημερινά μας πνίγουν".

a

Όπως ανέφερε. από όλες τις εξελίξεις γίνεται σήμερα πιο βαθιά η διαχωριστική γραμμή στο πως θα μπορούσαμε να ζούμε το 2023 και στο πως τελικά ζούμε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Τέλος, κάλεσε στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,  σημειώνοντας πως "ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος τόσο στην ΝΔ, όσο και σε κάθε άλλο υποψήφιο που ταυτίζεται με την πολιτική του "πάμε κι όπου βγεί". "Γιατί όλοι τους είναι ταγμένοι στην ίδια πολιτική που εξυπηρετεί τα επιχειρήματα συμφέροντα για αυτό και δεν έχουν πρόβλημα να εναλλάσσουν υποψήφιους ή να στηρίζουν τους ίδιους συνδυασμούς"  κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε χαρακτηριστικά παραδείγματα υποψηφίων και συνδυασμών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και στους Δήμους της Λέσβου που επιβεβαιώνουν ότι οι διαφορές μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν φαίνονται ούτε με το κιάλι.

Απέναντι σε όλα αυτά κάθε άνθρωπος που νιώθει αριστερός, προοδευτικός, έχει επιλογή, να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα αποτελέσει την 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των άλλων αστικών κομμάτων που υλοποιείται και από τον βραχίονα του αστικού κράτους που λέγεται τοπική διοίκηση.

"Μπορεί ο λαός και η νεολαία να έχουν περισσότερους δημάρχους που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της αγωνιστικής αρχής της Πάτρας με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη. Να εκλέξουν περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα είναι συμπαραστάτες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, που θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για το παραμικρό περιθώριο για το παραμικρό μέτρο ανακούφισης και βελτίωσης της ζωής".

 

"Με ακλόνητη σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε, προχωράμε με το ΚΚΕ για να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη".

Το παρόν έδωσαν και τις 2 μέρες, η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη και στη Δυτική Λέσβο Γιάννης Συκάς καθώς και η Αγλαΐα Κυρίτση υποψήφια Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 2ης μέρας ξεκίνησε με την μοναδική συναυλία του Swamp Blues Kara OneManBand και ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία από τον Δημήτρη Μυστακίδη & band που ξεσήκωσε το κοινό με παλιές και νέες επιτυχίες.

Αμείωτο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την έκθεση που επιμελήθηκε η Τ.Ο Λέσβου της ΚΝΕ με τίτλο: "Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στο κόκκινο νησί".

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση της νεολαίας και του λαού στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη αλλά και την οργή τους. 

Μοιράσου το άρθρο!