Πολιτική

16/01/2014 - 15:07

Με όχημα τη φιλία, στο Κονγκό... ο Παύλος Βογιατζής

Μ

ε την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κονγκό της Ελληνικής Βουλής, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, είχε σήμερα το πρωί στην Αθήνα επίσημη συνάντηση με αντιπροσωπεία μελών της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ο Βουλευτής  είχε εκτενή συνομιλία με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας και Σύμβουλο του Υπουργού Περιβάλλοντος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, κ. Michel Okandandjadi, καθώς και με τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, με βασικό θέμα τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών στους ευρύτερους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων προς όφελος τόσο της Ελλάδας όσο και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Ο Βουλευτής υπογράμμισε τη σημασία των προσπαθειών εκ μέρους του Κονγκό για την αποζημίωση όσων Ελλήνων επιχειρηματιών επλήγησαν από τις πολιτικές εξελίξεις του πρόσφατου παρελθόντος σε ένδειξη της αποκατάστασης της διμερούς συνεργασίας, την ίδια στιγμή που τόνισε ότι η χώρα μας μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένη τεχνογνωσία και τεχνολογία τόσο στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, δύο τομείς εξαιρετικής σημασίας και για τις δύο χώρες.

Στην επίσημη συνάντηση αυτή συμμετείχε επίσης, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Congo, κ. Thomas Dobe Malanga, ο Αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, κ. Δημήτριος Τσελές, καθώς και ο Καθηγητής του Τ.Ε.Ι., κ. Γιώργος Νικολαΐδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στα μέλη της αντιπροσωπείας του Κονγκό εκ μέρους του Τ.Ε.Ι. Πειραιά την ελληνική καινοτομία για την απορρύπανση των υδάτων από το πετρέλαιο. Μία ελληνική εφεύρεση, η οποία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο τεράστιο πρόβλημα μόλυνσης που αντιμετωπίζει σήμερα το Κονγκό, εξαιτίας του πετρελαίου, αλλά και η οποία μπορεί να συνεισφέρει στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων, μέσω της τεχνογνωσίας και της ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η επιθυμία να ακολουθήσει σύντομα νέα συνάντηση με εκπροσώπους των Κοινοβουλίων και των δύο χωρών.

Τη σύσκεψη ακολούθησε ξενάγηση της αντιπροσωπείας στη Βουλή των Ελλήνων.

Μοιράσου το άρθρο!