Πολιτική

30/06/2011 - 06:00

Με τη βόλτα τους οι aeolistas αφύπνισαν κάθε υπεύθυνο για το χάλι της άδιαβατης πόλης

Την Τρίτη 28 Ιουνίου οι aeolistas κάναμε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης παρέα με τον κ. Στεργίου, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, τον κ. Κορδώνη, Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μυτιλήνης, δύο καινούριους φίλους με κινητικά προβλήματα και αρκετούς γονείς με τα καροτσάκια τους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση – πρόκληση για μια βόλτα στην πόλη.

Η βόλτα ξεκίνησε από το Δημαρχείο, συνεχίστηκε μέσα από το πάρκο της Αγίας Ειρήνης στις οδούς Καβέτσου και Ερμού, στην προκυμαία και μετά από μια στάση στην πλατεία Σαπφούς, τερματίστηκε στην Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης αφού πέρασε μπροστά από τις καφετερίες. Ήδη από το ξεκίνημα της βόλτας με τα καροτσάκια και πριν ακόμη φθάσουμε στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης τα προβλήματα έγιναν αισθητά και καταγράφηκαν από τις κάμερες των ΜΜΕ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους σε αυτή μας τη δράση.

Έγινε μια ανεπιτυχής προσπάθεια προσέγγισης της εκκλησίας του Αγίου Θεράποντα, του Δημοτολογίου, της Τράπεζας Alpha και μέσω της οδού Αλκαίου επιχειρήθηκε η έξοδος στην προκυμαία της πόλης. Αφού διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν αρκετά δύσκολα σημεία της μικρής πορείας που ακολουθήθηκε τόσο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης όσο και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αναγνώρισαν τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες και δεσμεύτηκαν ότι σε συνεργασία θα τα αντιμετωπίσουν. 

Οι aeolistas ευχαριστούμε θερμά όσους ακολούθησαν το κάλεσμά μας για μια βόλτα στην πόλη και δεσμευόμαστε να «ενοχλήσουμε» εκ νέου, σε εύλογο χρονικό διάστημα αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις των υπεύθυνων φορέων για την ασφαλή και αυτόνομη μετακίνηση όλων των πολιτών μέσα στην πόλη.   Εμείς οι Πολίτες της Μυτιλήνης ζητάμε από τους υπεύθυνους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να:
  • Να γίνουν οι διαβάσεις ορατές στους οδηγούς.
  • Να μετακινηθούν κολόνες, σήματα, φανάρια, εξοπλισμοί περιπτέρων, φυτοδοχεία, διαφημιστικά πανό,  από σημεία που εμποδίζουν τη μετακίνηση πεζών και ειδικά ατόμων με παιδικά ή αναπηρικά καροτσάκια. Τα πεζοδρόμια ανήκουν σε όλους.
  • Να επιδιορθωθούν κακοτεχνίες του παρελθόντος που δημιουργούν ανωμαλίες στους δρόμους και καθιστούν επικίνδυνους τους δρόμους και πεζοδρόμια.
  • Να δημιουργηθούν ράμπες σε όλες τις διαβάσεις.
  Και επειδή όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης:
  • Δεν παρκάρουμε σε πεζοδρόμια και πάρκα ούτε μπροστά από ράμπες πεζοδρομίων ή οπουδήποτε αλλού εμποδίζεται η διέλευση των πεζών ή η ορατότητα των άλλων οδηγών.
  • Δεν σταθμεύουμε σε θέσεις ΑμεΑ.
  • Δεν τοποθετούμε ογκώδη αντικείμενα, ταμπέλες και έπιπλα στο δρόμο.
  • Κλαδεύουμε τα κλαδιά των δέντρων μας των αυλών μας που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο και εμποδίζουν την κυκλοφορία.
  • Αν έχουμε κατάστημα με τραπεζοκαθίσματα προνοούμε ώστε να μπορούν να περάσουν αναπηρικά και παιδικά καροτσάκια.
  • Σταματάμε στις διαβάσεις για να δώσουμε προτεραιότητα στους πεζούς.

 

Μοιράσου το άρθρο!