Πολιτική

28/08/2023 - 12:53

Με την Βάσω Χοχλάκα ο «Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο»

Ο «Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο», συντάσσεται με τον συνδυασμό «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας» με υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου την Βάσω Χοχλάκα

Ο «Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο», συμμετέχει στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου συμπαρατασσόμενοι με τον πολυσυλλεκτικό συνδυασμό «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας» με υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου την Βάσω Χοχλάκα, με στόχο να αυξηθούν σημαντικά οι δυνατότητες διεκδίκησης της διοίκησης της Περιφέρειας και να σταματήσει ο κατακερματισμός των δυνάμεων, που απειλεί τα νησιά με μια νέα πενταετία στασιμότητας.

Ο «Οικολογικός άνεμος», η πράσινη αυτοδιοικητική κίνηση, με συνεχή παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου από το 2010, με τους περιφερειακούς συμβούλους Ηλία Γιαννίρη, Μιχάλη Μπάκα, Βασίλη ΜπάλΛα και Γιούλα Αργυρούδη συντονίζεται με κινήσεις πολιτών με πράσινες/οικολογικές ευαισθησίες σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, ενώ συμμετέχει στο πανελλαδικό Δίκτυο Πράσινων Αυτοδιοικητικών καθώς και στο ευρωπαϊκό Δίκτυο, μαζί με άλλους 15.000 εκλεγμένους Πράσινους, από τους οποίους περισσότεροι από 300 είναι Δήμαρχοι ή Περιφερειάρχες.  Ο «Οικολογικός άνεμος» καλεί όλες τις δυνάμεις με κοινές προσεγγίσεις για το μέλλον της νησιών μας, με συμμετοχή των πολιτών, με αλληλεγγύη, σχέδιο, όραμα και να συσπειρωθούν για την Αλλαγή Πορείας στο Βόρειο Αιγαίο.

Μένουμε πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη, συντασσόμενοι με την «Αλλαγή  Πορείας στο Βόρειο Αιγαίο» με υποψήφια περιφερειάρχη τη Βάσω Χοχλάκα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας απέναντι στις μικροκομματικές διενέξεις της κυβερνητικής παράταξης, που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η νομή της εξουσίας, με εξυπηρετήσεις ημετέρων απέναντι στο όφελος των πολιτών των νησιών μας, που παρακολουθούν τις τετραετίες να περνούν, και τα νησιά μας να ερημώνουν, οι νέοι μας να φεύγουν, και να μένουμε ουραγοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε δείκτες ανάπτυξης και ευημερίας.   

Βασιζόμενοι στο φυσικό πλούτο, το ανθρώπινο δυναμικό, τον πολιτισμό και την ιστορία των νησιών μας, τα μοναδικά προϊόντα μας, τις νέες τεχνολογίες. Απαντώντας επί της ουσίας στις ανάγκες των νησιωτών και τις σύγχρονες προκλήσεις. για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, με έγνοια για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια, οι μεταφορές, ώστε οι πολίτες των νησιών μας να πάψουν να νιώθουν πολίτες β’ κατηγορίας. Με έγνοια για κάθε άνθρωπο που ζει στα νησιά μας. Με έγνοια επίσης να μην γίνουν τα νησιά μας φυλακές και αποθήκες ψυχών της Ευρώπης, αλλά ελκυστικοί τόποι για μόνιμη εγκατάσταση και τουρισμό.

Η πρότασή μας αφορά μια περιφέρεια ανοιχτή, όπου μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες σε συνεργασία με τη πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, τους φορείς των επιχειρήσεων (ιδιωτικών και κοινωνικών), των επαγγελματιών και των εργαζόμενων, τους φορείς του πολιτισμού & του περιβάλλοντος, στους πολίτες, στους νέους, σε καινοτόμες ιδέες και δράσεις, με κύριο ρόλο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον δημοκρατικό προγραμματισμό. Με άξονες, στόχους και προοπτική στους τομείς της βιώσιμης γεωργίας – κτηνοτροφίας - αλιείας, τουρισμού, μεταποίησης και δια βίου μάθησης. Ένα δίκαιο βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για τους εργαζόμενους, την υγιή επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών μας. 

Όλοι μαζί, συμμετοχικά, για  την «Αλλαγή πορείας στα νησιά μας», με τη Βάσω Χοχλάκα.

Οικολογικός άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο

Μοιράσου το άρθρο!