Πολιτική

18/10/2020 - 11:26

Μέλος της Ν.Δ. ο επιχειρηματίας που ξυλοκόπησε νεαρή κοπέλα στο κέντρο της Μυτιλήνης;

Ανακοινώσεις από ΝΟΔΕ Λέσβου και ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση από τη ΝΟΔΕ Λέσβου:

Είναι διαχρονική και πάγια η θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι καταδικάζει απερίφραστα την κάθε είδους βία, από όπου και αν προέρχεται, εν αντιθέσει με άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες καταδικάζουν την βία ‘ala carte’ και επιλεκτικά, με γνώμονα το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον. Προφανώς και σαφέστατα η δημοκρατική αυτή στάση της καταδίκης της βίας ισχύει και για το περιστατικό του ξυλοδαρμού, που αναφέρεται ότι έλαβε χώρα χτες το βράδυ στην πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως το ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες και να επιδίδεται σε «κυνήγι μαγισσών», για να δημιουργήσει κλίμα διχόνοιας και να επιστρέψει στα πεζοδρόμια του 2014, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες. Η Ελλάδα, σήμερα, είναι κράτος δικαίου και οι διαφορές επιλύονται από τη Δικαιοσύνη, την οποία όλοι οφείλουν να εμπιστεύονται και να σέβονται τις αποφάσεις της. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι απεργάζονται αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Μυτιλήνη, 17-10-2020
ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

 

Η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε σχέση με την απάντηση της ΝΟΔΕ Λέσβου θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

1. Η ΝΟΔΕ Λέσβου μετά από ένα χρόνο σιωπής σε σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί στο νησί μας, με μία γενικόλογη καταδίκη της βίας, όχι μόνο δεν απαντά στο ερώτημα που θέσαμε αν ο δράστης του ξυλοδαρμού  της νεαρής γυναίκας εξακολουθεί να είναι μέλος της αλλά καλύπτει πολιτικά την ακροδεξιά ρητορική και βία που ασκείται εδώ και χρόνια από συγκεκριμένα πολιτικά ενεργά πρόσωπα στο νησί μας. Για να έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε τη βία, οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι. Ειδικά όταν αυτή πηγάζει από μέλος πολιτικού κόμματος και αφορά πολιτική δράση γνωστού υπόδικου για ρατσιστική - ακροδεξιά βία. 

2. Για να βοηθήσουμε στην αναζήτηση από μέρους σας στοιχείων για τυχόν ανταπάντηση σας κοινοποιούμε τη ταυτότητα μέλους, την οποία ο ίδιος ο δράστης την είχε δημόσια κοινοποιήσει στο διαδίκτυο. Αποκρύπτουμε το όνομα του  αλλά θεωρούμε ότι ο αριθμός μητρώου του θα σας βοηθήσει αρκετά. Εδώ κοτζάμ «ψηφιακό κράτος» φτιάξατε….

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει ο άγριος ξυλοδαρμός κοπέλας στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο!