Πολιτική

23/02/2021 - 14:32

Μέσα σε 14 ημέρες 69 προσλήψεις με απόφαση Δημάρχου Μυτιλήνης!

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Μέσα σε 14  ημέρες 69 προσλήψεις  με απόφαση Δημάρχου!

Σε φάμπρικα εκμετάλλευσης της ανάγκης των συμπολιτών μας  για μια ολιγόμηνη απασχόληση , εξελίσσεται η κατάχρηση της νομοθετικής πρόβλεψης για  απευθείας προσλήψεις, από τον κ. Δήμαρχο, με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου «για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τις συνέπειες covid-19”

Σε κάθε Σχεδόν Οικονομική Επιτροπή έρχεται θέμα με πρόσληψη ατόμων λόγω εκτάκτων αναγκών covid-19.

Έτσι από τις 9/02/2021 μέχρι τις 23/02/2021, μέσα σε διάστημα δηλαδή 14 ημερών έχουν γίνει προσλήψεις από το Δήμαρχο χωρίς κανένα προδηλωμένο κριτήριο και καμιά συγκεκριμένη διαδικασία, 69 προσλήψεις  από τις οποίες μόνο οι τέσσερις (3 της αυτεπιστασίας και μία (1) της Τεχνικής Υπηρεσίας) δεν κάνουν επίκληση  στον covid -19.

Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί  οι παρακάτω προσλήψεις:

α)  60  εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας

β) 5 εργαζόμενους στην  Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου 

γ)3 εργαζόμενους στην  αυτεπιστασία και 

δ) 1 εργαζόμενο στην Τεχνική Υπηρεσία.

Για να ξεκαθαρίσουμε όμως τη θέση μας πρέπει να πούμε δυο λόγια παραπάνω!

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν αναγνωρίζουμε τις ανάγκες που υπάρχουν στους διάφορους τομείς του Δήμου για προσωπικό!

Ούτε είμαστε αυτοί που θα ισχυριστούμε πως αυτοί οι 69 συμπολίτες μας δεν έπρεπε να προσληφθούν και πως δεν έχουν ανάγκη από δουλειά.

Το αντίθετο, είμαστε όμως αυτοί που καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως σήμερα εκατοντάδες συμπολίτες μας βρίσκονται χωρίς ένα μεροκάματο στο σπίτι τους!

Ξέρουμε επίσης πως τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ και με κριτήρια ΑΣΕΠ έχουν παγώσει και άδικα οι Δήμοι περιμένουν προσλήψεις προσωπικού για να ανασάνουν κάπως. 

Επιπλέον  γνωρίζουμε πως η προοπτική πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Δήμο μας, μιας και προέρχεται από διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου, απομακρύνεται αφού η κυβέρνηση μείωσε τις κρατικές επιχορηγήσεις στους ΟΤΑ.

Δηλώνουμε όμως πως είναι ανήθικο να εκμεταλλεύεται κάποιος ένα νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει έκτακτες ανάγκες λόγω covid-19 για να κρατάς σε «ομηρία» ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και να φιλοδοξείς να πουλήσεις εκδούλευση για κάτι που αποτελεί δικαίωμα τους! Και η εργασία είναι δικαίωματου εργαζόμενου και υποχρέωση του κράτους προς αυτόν!

Με λίγα λόγια και για να τελειώνουμε 

Κ. Δήμαρχε! 

  • Με ποιες ενέργειες σας ως Δημοτική Αρχή διαμαρτυρηθήκατε προς την κυβέρνηση και απαιτήσαμε προσλήψεις μονίμου προσωπικού;
  • Γιατί όταν απαιτήσαμε,  ως παράταξη, μέχρι που να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή  η οποία να συμφωνήσει και να υιοθετήσει τα κριτήρια ΑΣΕΠ(ανεργία, εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κ.λ.π.)  ως κριτήρια μοριοδότησης όσων κάνουν αίτηση για πρόσληψη, εσείς αρνηθήκατε;
  • Κ. Δήμαρχε σας προτείνουμε κάτι ακόμα πιο δίκαιο! Επειδή όλος ο κόσμος έχει ανάγκη πρέπει και ο Δήμος όπως κάθε εργοδότης να απευθύνεται στον ΟΑΕΔ και να αντλεί εργαζόμενους από τους καταλόγους ανέργων.

Με αυτό τον τρόπο κ.Δήμαρχε οι εργαζόμενοι θα προστατεύονται από τις «εξυπηρετήσεις» και η διαφάνεια θα αποκαταστήσει σε ένα μεγάλο βαθμό το αίσθημα δικαίου, αλλά και την δικαιολογημένοι αγανάκτηση αυτών που δεν επιλέγονται ποτέ από εσάς!

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!