Πολιτική

17/01/2013 - 12:41

Μετά το μπάχαλο... ο Απόστολος Πατέστος άλλαξε γνώμη και δεν αποδέχεται τη θέση του Προέδου

Μετά το μπάχαλο... ο Απόστολος Πατέστος άλλαξε γνώμη και

       Μετά από 4 ημέρες που επικράτησε μπάχαλο μεδηλώσεις και γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα... ο Απόστολος Πατέστος αποφάσισε να μην δεχτεί τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.             

 

       ΠΡΟΣ        
                        τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο
                                                                                                    του Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                                     του Δήμου Λέσβου
                                                                                                     κ. Παν. Παρασκευαϊδη

κύριε Πρόεδρε,
    Σας γνωρίζω ότι κατά την διαδικασία εκλογής Προέδρου στις 13/1/2013 και κατά το στάδιο της διερεύνησης των προθέσεων των Δημ. Συμβούλων του επιτυχόντος συνδυασμού μας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που ανακηρύχτηκε από το Πρωτοδικείο, μου απευθύνατε  ερώτημα εάν αποδέχομαι να αναλάβω Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διετία 2013-2014. Σας απάντησα ότι εφόσον υπάρχει νομιμότητα και αποδοχή της πρότασής μου από τους επικεφαλείς των παρατάξεων συμπεριλαμβάνοντας και τον επικεφαλής της παράταξής μας που εκλεχτήκαμε, θα το επιχειρούσα. Πείστηκα προσωπικά και με την ανάγνωση εκ μέρους σας των εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (εγκύκλιος 41 κ.α.) ότι η διαδικασία που ακολουθήσατε και σύννομη ήταν αλλά και από κάθε άποψη θεωρώ ότι έτσι εξεφράζετο και η βούληση των συνδημοτών μας που είναι ο υπέρτατος κριτής και εντολοδόχος μας. Γι αυτούς λοιπόν τους λόγους, αποδέχτηκα τη θέση του Προέδρου ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στην εκλογή προεδρείου για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Διαπιστώνω όμως, ότι για τον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Δημήτριο Βουνάτσο η ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου εκ μέρους μου δεν είναι επιθυμητή. Τουναντίον  στη συνέντευξη που έδωσε στις 14-1-2013 μου επιτέθηκε με σφοδρότητα, αλλά και σε σας προσωπικά κύριε Πρόεδρε, απειλώντας μας με μηνύσεις, με επιπτώσεις στην  εκλογή μας ως Δημ. Συμβούλων, με διωγμούς από την Υπηρεσία μας , με δέσμευση των περιουσιακών μας στοιχείων, καταγγέλλοντάς μας ότι λειτουργούμε με ιδιοτέλεια κ.α. (αλήθεια οποία δημοκρατική ευαισθησία του επικεφαλής του συνδυασμού μας;). Ασφαλώς και γνωρίζετε ότι οι απειλές του είναι έωλες  προσπαθώντας να μας εκφοβίσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις στην συνέντευξή του.


Προσβλέποντας όμως στην ομαλή λειτουργία των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου κατά την παρούσα διετία 2013-2014 , σεβόμενος κατ΄αρχήν τον εαυτόν μου και τους συνδημότες μου που για πολλοστή φορά με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους αναδεικνύοντάς με στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού μας και με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας και των συνδημοτών μας, αφού σας ευχαριστήσω για τη λειτουργία σας προσωπικά σας δηλώνω ότι δεν αποδέχομαι τον ορισμό μου ως Πρόεδρο του Δ.Σ. αμετάκλητα και θα παρακαλούσα να συνεχίσετε την διερεύνησή σας μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος Δημοτικός Σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού του κ. Βουνάτσου που θα αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου
        
    Με εκτίμηση

Απ. Πατέστος
Δημ. Σύμβουλος Δημ.Λέσβου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.    Δήμαρχο Λέσβου
κ. Δημήτριο Βουνάτσο
2.    Επικεφαλείς παρατάξεων

Μοιράσου το άρθρο!