Πολιτική

22/01/2020 - 17:53

Μετά την σημερινή λαοθάλασσα ο Μηταράκης μιλάει πάλι για κλειστά κέντρα μεταναστών... Δεν καταλαβαίνει;

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη μετά τις σημερινές δυναμικές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο. Στη δήλωσή του δείχνει ότι δεν κατάλαβε τίποτα και.... επιμένει να μιλά για "κλειστά κέντρα" , για επιλεκτική αποσυμφόρηση των νησιών (μόνο οι ευάλωτες ομάδες) και άλλα πολλά ευχολόγια! Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της αγανάκτησης του κόσμου! Λογικό είναι... σήμερα είχαμε εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας... ποιος να ασχοληθεί με αυτούς τους νησιώτες...

Δήλωση Ν. Μηταράκη 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου της ΝΔ, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις στα νησιά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών για την συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση. Σήμερα οι νησιώτες σηκώνουν δυσανάλογο βάρος και είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Βασικός μας στόχος είναι  η μείωση των ροών και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, την αύξηση των επιστροφών και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Επιταχύνουμε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και την μεταφορά στην ενδοχώρα όσων λαμβάνουν άσυλο ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Χρειάζεται ενότητα, υψηλή αίσθηση ευθύνης και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά το μεταναστευτικό πρόβλημα. Αύριο, αναμένω να συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη και τους Δημάρχους των νησιών. Για να καταλήξουμε σε βέλτιστες λύσεις πάντοτε με γνώμονα την ευημερία των συντοπιτών μας.»

Μοιράσου το άρθρο!