Πολιτική

04/08/2020 - 13:53

Το μεταναστευτικό στη συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης με τον Πρωθυπουργό της Ρηνανίας

Έμπρακτες ενέργειες υποστήριξης ζήτησε ο Στρατής Κύτελης

Τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, επισκέφθησαν σήμερα ο Πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Αρεν Λάσετ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Εσνωμάτωσης με κλιμάκιο συνεργατών του και Γερμανών δημοσιογράφων, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

Έγινε εκτενής ενημέρωση για όλα τα θέματα του μεταναστευτικού προβλήματος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διατήρησης της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων ως μέσο αποτροπής των μεταναστευτικών ροών.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, είχε την ευκαιρία να επισημάνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη στήριξης και αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Λέσβου με σκοπό την άμεση και μαζική αποσυμφόρηση όλων των μεταναστών – προσφύγων έτσι ώστε να γίνει τελικά δυνατόν το κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας.

Παράλληλα, ζήτησε έμπρακτες ενέργειες υποστήριξης του δοκιμαζόμενου πληθυσμού του νησιού μας, ζητώντας την ευρωπαϊκή βοήθεια απορρόφησης μεταναστών με ίση κατανομή σε όλα τα κράτη μέλη. Επεσήμανε τέλος ότι ο λαός της Μυτιλήνης έχει φθάσει στα όρια ανοχής του  και ζητά από την Ευρώπη και ειδικά από την Γερμανία συγκεκριμένες πράξεις στήριξης και ανακούφισης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Μοιράσου το άρθρο!