Πολιτική

02/08/2022 - 16:58

«Μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής της Βρίσας, των Βατερών & του Σταυρού»

Επιστολή Θ. Βαλσαμίδη προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιπλημμυρική προστασία της πυρόπληκτης περιοχής Βρίσας, Βατερών & Σταυρού:

κ. Περιφερειάρχη,

Η πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Βρίσας, των Βατερών και του Σταυρού και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος σε μια μεγάλη έκταση που ξεπερνά τα 20.000 στρέμματα με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, δημιουργεί πέρα των άλλων και μια μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. 

Είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη και γι’ αυτό σας ζητώ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς (Δ/νση Δασών Λέσβου, Δήμος Δυτικής Λέσβου κλπ) για την δρομολόγηση των πρώτων άμεσων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν με αντιδιαβρωτικά έργα όπως π.χ. κορμοδέματα και κλαδοπλέγματα, καθώς και εργασίες απομάκρυνσης των καμένων δέντρων κλπ προκειμένου να αποτραπεί η εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση & συνεργασία.

 

Με τιμή

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!

geotee