Πολιτική

08/09/2021 - 17:16

Μια πρόταση και δύο ερωτήσεις από τον Παναγιώτη Ανδριώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ /ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

 

    

ΠΡΟΣ   κ.  Στρατή  Κύτελη    Δήμαρχο  Μυτιλήνης 

             κ.  Χατζηγιάννη  Δημοσθένη  πρ. Δημ. Συμβουλίου

              κ. Τζιμή Ευστράτιο    Αντιδήμαρχο έργων και προγραμματισμού

              κ. Φραντζέσκο   Μιχάλη  Αντιδήμαρχο Δημ. Ενότητας Αγιάσου και  εντεταλμένο  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης 

              κ. Φλώρο Γεώργιο  πρόεδρο  ΔΕΥΑΛ 

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητοί  συνάδελφοι,

Παραθέτω παρακάτω  μία ΠΡΟΤΑΣΗ  για την πυρόσβεση του Δήμου Μυτιλήνης ,  και παρακαλώ  να συζητηθεί στο Σώμα  ,καθώς και δύο ερωτήματα, που αφορούν  αφενός τον προγραμματισμό έργων για το ΕΣΠΑ 2021-2027 , και αφετέρου για  το εξωτερικό δίκτυο  ύδρευσης της κοινότητας  Πλαγιάς .

1ον   Σύστημα Πυρόσβεσης Δήμου Μυτιλήνης 

        -----------------------------------------------------------

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν  τον τελευταίο καιρό την πατρίδα μας  επιβάλλουν επαγρύπνηση και συντονισμό των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας  του Δήμου και  των αρμοδίων υπηρεσιών πυρόσβεσης . Κατά την άποψη μου επιβάλλεται η εκπόνηση  ενός σχεδίου –μελέτης   για το σύστημα  πυρόσβεσης  με την συμμετοχή εκτιμώ του πανεπιστημίου Αιγαίου , και των αρμοδίων υπηρεσιών της  πυροσβεστικής υπηρεσίας, το οποίο θα υποβληθεί  αρμοδίως και εφόσον εγκριθεί, θα ζητηθεί και η ανάλογη χρηματοδότηση του  από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας .

Προς την  κατεύθυνση αυτή , καλώ την Δημοτική αρχή  να αναλάβει  ΑΜΕΣΑ τις σχετικές  πρωτοβουλίες . Με την ευκαιρία αυτή  παρακαλώ να μου γνωρίσετε  οι 40 προσλήψεις  έκτακτου προσωπικού  που έγιναν  από 1/1/2021-30.6.2021 πως σήμερα έχουν κατανεμηθεί στην υπηρεσία και τι ανάγκες καλύπτουν , σε σχέση  με την πυρόσβεση .

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Στις 5.8.2021 κατέθεσα έγγραφη ερώτηση ζητώντας να ενημερωθώ για τον προγραμματισμό έργων του δήμου  για το   ΕΣΠΑ  2021 -2027. Μέχρι σήμερα  η ερώτηση  μου ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ , και αναγκάζομαι να επανέλθω. 

 

2.Κύριε Δήμαρχε και κ. πρόεδρε της ΔΕΥΑΛ  ερωτάσθε  τι σκοπεύετε να κάνετε για την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της κοινότητας Πλαγιάς , το οποίο  είναι πεπαλαιωμένο έχει φθαρεί με αποτέλεσμα  να  παρουσιάζει συνεχείς βλάβες, με αποτέλεσμα  η υδροδότηση του  χωριού  να είναι προβληματική, και με τις συνεχείς βλάβες  να έχουν έλθει σε απόγνωση οι κάτοικοι του χωριού .

 

Μυτιλήνη   8.9.2021

 

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο!