Πολιτική

16/12/2019 - 17:50

Μήνυση και στον Χαράλαμπο Αθανασίου για ισλαμοφοβική ρητορική!

Μετά τις μηνύσεις στον πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού του Κόσμου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Παναγιώτης Δημητράς και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι προχώρησαν σε μήνυση και κατά του Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου.

 

Αναλυτικά: 

15/12/2019: Μηνυτήρια αναφορά για ξενοφοβική/ισλαμοφοβική και αντι-μειονοτική ρητορική Αντιπροέδρου Βουλής Χ. Αθανασίου
ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.
 
15 Δεκεμβρίου 2019
Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά του βουλευτή της Ν.Δ. και Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, για δηλώσεις του που είναι τόσο ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές όσο και αντι-μειονοτικές, αφού χαρακτήρισε την αυξημένη παρουσία προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο “αλλοίωση του πληθυσμού”, παραπέμποντας σε ιδέες περί καθαρότητας της φυλής, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε περαιτέρω λέγοντας πως αυτή (η αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμάνων στο νησί) θα το κάνει “νέα Ροδόπη”, παρουσιάζοντας δηλαδή και την μειονότητα της Θράκης σαν έναν κίνδυνο για τη χώρα που οπωσδήποτε δεν πρέπει να πολλαπλασιαστεί…

(Το Παρατηρητήριο επισυνάπτει στη μήνυσή του το σχετικό δημοσίευμα του Lesvosnews.net με τις δηλώσεις του κ. Αθανασίου στο ραδιόφωνο "Πρώτο Θέμα¨  και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου που επίσης αναρτήθηκε στο Lesvosnews.net  )

 

Με τιμή


Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Μοιράσου το άρθρο!