Πολιτική

29/03/2020 - 22:39

Μηταράκης: Υποδείξτε μου τοποθεσίες παραμονής μεταναστών σε καραντίνα - Έκτακτη συνεδρίαση Δήμου Δυτικής Λέσβου

Ζητείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να του υποδειχθούν τοποθεσίες για την εγκατάσταση ενδεχόμενων νέων αφιξεων μεταναστών λόγω κορωνοϊού

Με επιστολή του στους Δήμους των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ζητά να του υποδειχθούν «οι βέλτιστες τοποθεσίες για παραμονή σε καραντίνα» των ενδεχόμενων νέων αφίξεων μεταναστών, οι οποίες μπορεί να είναι είτε δομές είτε ξενοδοχεία. 

Στην αιτιολόγησή του ο Υπουργός για την απαίτησή του αυτή που έρχεται ως έκτακτο μέτρο για την προστασία από τον κορωνοϊό, σημειώνει: «Από 1η Απριλίου, παρά την λήξη της ΠΝΠ για την αναστολή υποβολής αιτημάτων ασύλλου, δεν θα λειτουργήσει για λόγους δημόσιας υγείας η Υπηρεσία Ασύλου και κατά συνέπεια για το προσεχές διάστημα δεν θα είναι εφικτή η υποβολή αιτημάτων, από μετανάστες που εισέρχονται από 1η Απριλίου και μετά». Τονίζοντας μεταξύ άλλων «ότι το κρίσιμο ζητούμενο είναι η απομόνωση σε καραντίνα όσων θα εισέλθουν από 1η Απριλίου».

Επειδή το θέμα είναι μείζονος σημασίας και η αρμόδια απάντηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου πρέπει να διαβιβαστεί στο Υπουργείο μέχρι τις 31 Μαρτίου, αύριο συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο (σ.σ. διά περιφοράς λόγω της πανδημίας) στο οποίο οι σύμβουλοι θα τοποθετηθούν γραπτώς. Ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τους αρχηγούς των παρατάξεων για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης.

Μοιράσου το άρθρο!