Πολιτική

10/06/2015 - 11:45

«Μόνο για τη Μυτιλήνη» έβλεπε ο Χατζηχρήστος! Τα μάζεψε και έφυγε!

Ό

σο κι αν μοιάζει απίστευτο το θέμα με τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη δημιουργεί και πολιτικές αναταράξεις στην δημοτική παράταξη του Δημάρχου  Λέσβου κ.Σπύρου Γαληνού. Ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου  και Προέδρου της ΑΔΕΛ κ. Ιγνάτη Χατζηχρήστου. Αφορμή  (ή αίτια αν προτιμάτε )  η απόφαση του Δημάρχου να δημιουργήσει νέο χώρο υποδοχής μεταναστών στο δημοτικό κάμπινγκ του Μολύβου.  Στην επιστολή του αναφέρει και  πολλά ο κ.  Χατζηχρήστος.... και κλείνει με μια προτροπή (άκρως ειρωνική προς το Δήμαρχο Λέσβου) : "Θα πρότεινα να μετονομαστεί ο συνδυασμός από  «Μόνο για την Λέσβο»  σε «Μόνο για τη Μυτιλήνη» ".   Ψύχραιμη και λακωνική η απάντηση του Δημάρχου.

 

Επιστολή κ. Χατζηχρήστου :

Κύριε Πρόεδρε, είμαι βαθύτατα απογοητευμένος από τις εξελίξεις στην «Μυτιληνοκεντρική» πολιτική σκηνή που βολεύεται με το Καλλικρατικό σύστημα αυτοδιοίκησης εδώ και πέντε χρόνια, καθώς στη περιφέρεια του Δήμου Λέσβου το μόνο που γίνεται ορθότερα είναι η καθαριότητα των χώρων.

Ιδιαίτερα στη Μήθυμνα που είναι η πατρίδα μου και η τουριστική πρωτεύουσα του νησιού, ο πρώτος αναγνωρισμένος παραδοσιακός οικισμός στην Ελλάδα, βραβευμένος με το ωραιότερο σοκάκι στο κόσμο, με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιστορικός τόπος, τόπος συνάντησης καλλιτεχνών, ζωγράφων, διανοουμένων, με Παγκόσμια συνέδρια να φιλοξενούνται στα συνεδριακά κέντρα του, αλιευτικό –τουριστικό καταφύγιο θαλαμηγών, ο νέος Δήμος Λέσβου απουσιάζει, κωφεύει, και το μόνο που προβάλει σε τοπικούς παράγοντες και σε δημοσιογράφους είναι η παραχώρηση του μοναδικού Camping στο Βόρειο Αιγαίο, ως χώρος υποδοχής μεταναστών.

Εύχομαι να μην γίνουν αληθής  οι προβλέψεις μου και σε λίγες εβδομάδες έχουμε μια νέα Παγανή στη Μήθυμνα, στη καρδιά της περιοχής που βρίσκονται δεκαπέντε ξενοδοχεία σε ακτίνα λιγότερο από ένα χιλιόμετρο.

Τότε θα είναι αργά να αναστραφεί το κλίμα των μαζικών ακυρώσεων κρατήσεων τουριστών στο νησί μας και ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του νησιού που φιλοξενεί το 85% των ευρωπαίων παραθεριστών.

Η κατάρρευση της τουριστική βιομηχανία θα συμπαρασύρει αρκετές βιοτεχνίες, εμπορικές επιχειρήσεις  και αντιπροσωπείες  που δρουν σε όλο το φάσμα της Λέσβου. Αν και εθελοντής στην φροντίδα των μεταναστών, δεν είναι ορθή η τοποθέτηση τους σε κέντρο φύλαξης τόσο κοντά σε τουριστικό θέρετρο, αλλά σε χώρο τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο μακριά από αυτό, με υγειονομική, αστυνομική, λιμενική κάλυψη και τακτική μεταφορά προς τον Πειραιά.

Ο υπογράφων πρότεινε μια ήπια εξυπηρέτηση μεταναστών ολίγων ωρών σε σκιερό σημείο με WC, και καθημερινή μετακίνηση προς το πλοίο για Πειραιά.

Δεν έχω μάθει να υποθάλπω καταστάσεις, και δεν δέχομαι να υποτιμούν την νοημοσύνη, μου άνθρωποι που τους αγκάλιασα, τους έβαλα στο σπίτι μου, μπήκα μπροστά σε εκλογικές αναμετρήσεις για να βγούμε θριαμβευτές στην Δημοτική Ενότητα από την οποία προέρχομαι.
Λόγω παρέμβασης στο έργο μου από το κύριο Δήμαρχο ως πρόεδρος της εταιρίας ΑΔΕΛ Α.Ε. και μη λαμβάνοντας υπόψην  των θέσεων μου για το φλέγων θέμα των μεταναστών ως ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας της Μήθυμνας, πρώην γεωγραφικός Αντιδήμαρχος Μήθυμνας και Πέτρας,  μαθαίνοντας γεγονότα με καθυστέρηση και έχοντας βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων για αποφάσεις που πάρθηκαν για την εταιρία μας,  υπέβαλα χθες (8/6/2015) στα μέλη του Δ.Σ. της ΑΔΕΛ την παραίτηση μου.

Για αυτούς κυρίως τους λόγους αποχωρώ και από την ομάδα του κυρίου Γαληνού «Μόνο για την Λέσβο» και ανεξαρτητοποιούμε.

Θα πρότεινα να μετονομαστεί ο συνδυασμός του σε «Μόνο για τη Μυτιλήνη», μιας και τα οφέλη γεύονται οι συμπατριώτες μου στη πόλη. Εκτός και αν η θυσία μου ξυπνήσει το τέρας που κοιμάται και δούμε το χιλιοειπωμένο έργο αποκατάστασης του δρόμου της Εφταλούς, της επαναφοράς της Αρχαιολογικής Συλλογής στη Μήθυμνα από τα υπόγεια του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης. Την απομάκρυνση των ναύλων καλυμμάτων και αλουμινένιων  από των παραδοσιακό οικισμό της Μήθυμνας, την επαναφορά του θερμού φωτισμού σε παραδοσιακούς οικισμούς της Λέσβου. Την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του νησιού, τα οικοσυστήματα και του γαστρονομικού πλούτου αυτού του νησιού. Τον πλούτο των Ιαματικών Πηγών  και τόσα πολλά θα μπορούσε κανείς να πει για το νησί μας, που για πολλά έτη είναι ουραγός σε όλους τους τομής ανάπτυξης.

Δεν θα σταματήσω να υπηρετώ τον τόπο μου, από την θέση του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ δημοτικού συμβούλου και να βοηθάω στα κοινά.

Αμετανόητος για τις αποφάσεις μου και τιμώντας το Σώμα που προεδρεύετε, σας ζητάω να αναγνωστεί το κείμενο της παραίτησης μου στο αμέσως ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τους συνεργάτες και εργαζομένους στην ΑΔΕΛ που κάτω από αντίξοες συνθήκες στήριξαν την εταιρία μας.


Χατζηχρήστου Ιγνάτιος

 

----------------------------

 

Η απάντηση του Δημάρχου :

Σχετικά με την παραίτηση του κ. Χατζηχρήστου, θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Σε μια περίοδο κρίσης κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο της προσφοράς και κάποιοι το δρόμο της παραίτησης, «θυσιαζόμενοι» σαν μια άλλη Ιφιγένεια.

Οι επιλογές μας, ιδιαίτερα τις κρίσιμες στιγμές,  δείχνουν σε μεγάλο βαθμό ποιοι είμαστε και ορίζουν την πορεία που έχουμε επιλέξει στη ζωή μας. Κάθε απόφαση είναι απόλυτα σεβαστή, το κείμενο όμως που συνοδεύει την εν λόγω απόφαση, είναι μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, καιροσκοπισμού και αμετροέπειας.

Μοιράσου το άρθρο!