Πολιτική

24/11/2020 - 20:18

"Μοριοδότηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου"

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Μοριοδότηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

 

Με έγγραφά τους η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) επισημαίνουν ότι η νήσος Λέσβος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, συγκεντρώνει πλήθος μεταναστών και προσφύγων, αυξάνοντας κατακόρυφα τις υποχρεώσεις των φορέων που διαχειρίζονται το πρόβλημα, μεταξύ των οποίων και τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του προσωπικού του Στρατού Ξηράς.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των στρατιωτικών, τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του προσωπικού. Η κατάσταση αυτή ωθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είτε στην υποβολή αναφορών μετακίνησης από το νησί, είτε στη μη επιλογή του ως τόπο επιθυμίας μετάθεσης.

Για το σκοπό αυτό η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.) προτείνει την τροποποίηση της μοριοδότησης του προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες αυτής της Περιφερειακής Ενότητας, προσδίδοντας 4 μόρια το μήνα στους μετατιθέμενους - παραμένοντες χωρίς την επιθυμία τους (ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης Μονάδας) και 1,25 στους παραμένοντες - επιθυμούντες.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πρόσθετη μοριοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, αλλά και με αφορμή τα ως άνω έγγραφα των συνδικαλιστικών ενώσεων, των στρατιωτικών που υπηρετούν σε ανάλογες νησιωτικές περιοχές και περιοχές της παραμεθορίου, που σήμερα δε μοριοδοτούνται αναλόγως; 

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Μοιράσου το άρθρο!