Πολιτική

28/02/2012 - 13:51

Μυτιλήνη 2 και 3 Μάρτη: Tα Λυκόπουλα γιορτάζουν τα 80 χρόνια με "καλές πράξεις"

yle="text-align:justify;">Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι η σειρά των Λυκοπούλων της Λέσβου να γιορτάσουν τα 80 χρόνια από την ίδρυση τους.

Από το πρωί του Σαββάτου 3 Μαρτίου και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 4 Μαρτίου τα Λυκόπουλα της Λέσβου (μικροί πρόσκοποι ηλικίας έως 11 ετών)  θα παίξουν, θα μάθουν αλλά και θα κάνουν δυο μεγάλες καλές πράξεις.

Το Σαββάτο το απόγευμα θα βρίσκονται έξω από τα σούπερ μάρκετς «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος». Και θα δέχονται τρόφιμα από πελάτες αυτών των σούπερ μάρκετς τα οποία με τη σειρά τους θα παραδώσουν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μυτιλήνης  για τις ανάγκες σίτισης απόρων του νησιού μας.

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος στην πλατεία Κυπρίων πατριωτών τα λυκόπουλα θα συγκεντρώσουν τα παλιά αλλά σε καλή κατάσταση ευρισκόμενα παιχνίδια τους. Εκτός από τα Λυκόπουλα παιχνίδια μπορούν να φέρουν την Κυριακή το μεσημέρι στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος και όποια από τα άλλα παιδιά θέλουν. Το σύνολο των παιχνιδιών που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στο Σωματείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Help - Βοήθεια για το Παιδί και τον Έφηβο» για τα παιδιά της Λέσβου και όχι μόνο που η οικονομική κρίση τους έχει στερήσει τα παιχνίδια.

Εκτός από καλές πράξεις όμως τα Λυκόπουλα των Αγελών της Λέσβου θα γιορτάσουν κιόλας. Στο σχολικό συγκρότημα που συνδέεται με την ιστορία των προσκόπων στη Λέσβο που φέτος γιορτάζουν τα 100 τους χρόνια, τα λυκόπουλα θα υποδεχθούν ένα από τα τέσσερα κουτιά που ξεκίνησαν από το Κάϊρο στις 3 Δεκεμβρίου του 2011. Από το Κάϊρο όπου γεννήθηκαν τα Λυκόπουλα της Ελλάδας πριν 80 χρόνια ξεκίνησαν  λοιπόν τέσσερα κουτιά με τέσσερα πουκάμισα από στολή Λυκόπουλου. Δύο από τη στολή που φορούσαν τα Λυκόπουλα το 1931 και δυο από τη σημερινή στολή τους, μέσα σε ένα κουτί το κάθε ένα. Στο παράλληλο ταξίδι των τεσσάρων αυτών κουτιών ανά την Ελλάδα σειρά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχει η Μυτιλήνη μαζί με τη Φλώρινα, την Αλλόνησο και την Περιφέρεια Προσκόπων της Αθήνας.  Που θα υποδεχθούν το κουτί τους θα ράψουν στο πουκάμισο το θυρεό τους και με μια μεγάλη γιορτή θα το στείλουν στον επόμενο σταθμό. Κι από εκεί στον επόμενο μέχρι που την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 τα κουτιά με τα πουκάμισα θα καταλήξουν στην Αθήνα στη μεγάλη γιορτή που θα αγκαλιάσει ξανά, ταυτόχρονα αυτή τη φορά τα Λυκόπουλα όλης της Ελλάδας.

Στο σύνολο της δράσης μπορούν να πάρουν μέρος και παιδιά που δεν ανήκουν στην Προσκοπική Κίνηση.


Μοιράσου το άρθρο!