|

Μυτιλήνη: Έργα 10,35 εκατ. ευρώ - Παίρνουν μορφή το νέο Κολυμβητήριο στα Θέρμα και το μεγάλο πάρκο της Αγίας Κυριακής

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Δύο μεγάλα εργοτάξια αλλάζουν τον χάρτη αναψυχής και αθλητισμού της πόλης

Δύο από τα σημαντικότερα έργα που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη στον Δήμο Μυτιλήνης επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου.

Πρόκειται για το νέο πάρκο αναψυχής στην Αγία Κυριακή και το Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Θέρμα, δύο παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 10,35 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες, όταν ολοκληρωθούν, αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά τις αθλητικές και ψυχαγωγικές υποδομές της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης.

Κατά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας ενημερώθηκαν από εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών για την πρόοδο των εργασιών, τα τεχνικά ζητήματα που αντιμετωπίζονται και τον προγραμματισμό των επόμενων κατασκευαστικών φάσεων.

Οι εικόνες από τα εργοτάξια αποτυπώνουν ότι οι εργασίες έχουν περάσει πλέον σε ιδιαίτερα ορατό στάδιο, με σκυροδετήσεις, κατασκευή κτιριακών υποδομών, αντιστηρίξεις και διαμόρφωση των βασικών επιπέδων των εγκαταστάσεων.

Πάρκο αναψυχής 40 στρεμμάτων στην Αγία Κυριακή

Στην Αγία Κυριακή, στον χώρο της παλιάς χωματερής, βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκτεταμένη ανάπλαση περίπου 40 στρεμμάτων, με συνολικό προϋπολογισμό 5.450.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5, δύο γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, παιδικής χαράς, χώρου ποδηλάτου για μικρά παιδιά, υπαίθριων οργάνων γυμναστικής και ειδικής πίστας pump track για BMX και skateboard.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν διαδρομές πεζών και ποδηλάτων, κτίριο με αποδυτήρια, γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής και αποθήκες. Προβλέπεται επίσης χώρος στάθμευσης με 56 θέσεις αυτοκινήτων, θέσεις για ΑμεΑ, δίκυκλα και λεωφορεία, καθώς και εκτεταμένες φυτεύσεις.

Το πάρκο περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μυτιλήνης και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021–2027», με συμβατική προθεσμία υλοποίησης 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Το νέο κολυμβητήριο στα Θέρμα

Στα Θέρμα προχωρά η κατασκευή του νέου ανοιχτού Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ενός έργου προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021–2025 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η εγκατάσταση θα διαθέτει δύο δεξαμενές κολύμβησης: μία διαστάσεων 50 επί 25 μέτρων και μία μικρότερη πισίνα εκμάθησης. Το έργο περιλαμβάνει ακόμη συγκρότημα αποδυτηρίων και βοηθητικών χώρων, κτίριο εξυπηρέτησης κοινού, κερκίδες θεατών, περιμετρικούς διαδρόμους και οργανωμένο χώρο στάθμευσης.

Η σύμβαση για το κολυμβητήριο υπεγράφη τον Μάιο του 2025, με προβλεπόμενη διάρκεια κατασκευής 24 μηνών. Οι νέες φωτογραφίες δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το ιδιαίτερα κρίσιμο στάδιο των θεμελιώσεων και των κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το στοίχημα της ολοκλήρωσης

Τα δύο έργα αποτελούν σημαντικές δημόσιες επενδύσεις για τη Μυτιλήνη. Το πάρκο της Αγίας Κυριακής επιχειρεί να μετατρέψει μια υποβαθμισμένη έκταση σε οργανωμένο χώρο άθλησης και αναψυχής, ενώ το κολυμβητήριο στα Θέρμα έρχεται να καλύψει ένα σοβαρό κενό στις αθλητικές υποδομές του νησιού.

Το κρίσιμο στοίχημα, από εδώ και πέρα, είναι η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών, η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και η παράδοση έργων λειτουργικών, ασφαλών και αντάξιων των χρημάτων που επενδύονται. Γιατί τα εργοτάξια δημιουργούν προσδοκίες· εκείνο που μετρά τελικά είναι οι πόρτες να ανοίξουν για τους πολίτες.

 

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις