Πολιτική

09/07/2021 - 21:39

Μυτιλήνη: Χιλιάδες νέες και νέοι στέλνουν μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης

Με χιλιάδες κατασκηνωτές να φτάνουν από χτες απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας στη Μυτιλήνη ξεκινάει σήμερα το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Το πρωί της Παρασκευής έφτασε στο νησί ο κύριος όγκος των κατασκηνωτών. Με την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ, όλα είναι έτοιμα στο πανέμορφο Αλσος Τσαμάκια, δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης, για ένα μοναδικό διήμερο, με ιδιαίτερα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, και πολλές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Η κορύφωση του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση όπου θα χαιρετίσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, και θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. 

Από το λιμάνι, σήμερα το πρωί

Θερμή υποδοχή χθες στους πρώτους κατασκηνωτές

Το πλοίο με τους πρώτους κατασκηνωτές έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πρωί της Πέμπτης και αμέσως κατευθύνθηκαν στο χώρο που φιλοξενεί το διήμερο, στο άλσος στα Τσαμάκια, όπου έτυχαν θερμής, συντροφικής υποδοχής από τα μέλη των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ του νησιού, που τους έδωσαν ένα αναμνηστικό εφημεριδάκι που επιμελήθηκε η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ, με τίτλο «Σ’ αυτόν τον τόπο που ‘ρθατε...».

Αμέσως, ξεκίνησε το στήσιμο των σκηνών στο χώρο της κατασκήνωσης, ο οποίος αναβαθμίστηκε για τις ανάγκες του διημέρου, τηρώντας όλα τα μέτρα για την καθαριότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Στο χώρο υπάρχει η φωτογραφική έκθεση - αναδρομή στα 30χρονα του θεσμού, έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς αλλά και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Ξεχώρισε η παρουσία των φίλων του κόκκινου Αερόστατου

Από την χθεσινή μέρα ξεχώρισε η παρουσία των φίλων του κόκκινου Αερόστατου που έφτασαν στην παιδική κατασκήνωση με τραγούδια και συνθήματα.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας της παιδικής κατασκήνωσης ήταν πλούσιο σε πολύμορφες δραστηριότητες. Περιελάμβανε μπάνιο στη θάλασσα, αθλητικά τουρνουά, δραστηριότητες βασισμένες στο περιοδικό «κόκκινο Αερόστατο», δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό.

Η πρώτη μέρα της παιδικής κατασκήνωσης ολοκληρώθηκε με πάρτι για τα 20 τεύχη του κόκκινου Αερόστατου.

 

Όμορφες στιγμές για τους πρώτους κατασκηνωτές

Στιγμές χαράς και χαλάρωσης περιλάμβανε η χθεσινή μέρα και για τους υπόλοιπους κατασκηνωτές του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Το βράδυ, τους παρευρισκόμενους στο Διήμερο της ΚΝΕ «ταξίδεψε», με ρεμπέτικες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια, το συγκρότημα του Γιάννη Κακαρώνη και του Στέλιου Σπυριδάκη, ενώ τη σκυτάλη πήρε το λαϊκό γλέντι με τους Αλέξανδρο Κεντρή, Κώστα Γκρανόπουλο, Γεωργία Χατζημπαλάση, Φραντζέσκο Βεντούρη, Αγγελική Βισβάρδη – Μπουγά. Τη μουσική βραδιά «άνοιξε» συναυλία με το συγκρότημα «Ξεκούρδιστο Μήλο». 

Μοιράσου το άρθρο!