Πολιτική

12/09/2022 - 14:25

Μυτιλήνη... περιμένοντας... μείωση φοιτητών κατά 2.500 ! Παρέμβαση Κώστα Αστυρακάκη

Όταν συνειδητοποιήσουμε ……

Η κα. Κεραμέως προ διετίας βάζοντας την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, μείωσε δραματικά των αριθμό των φοιτητών πλήττοντας ιδιαίτερα τα περιφερειακά πανεπιστήμια και αυτά της παραμεθορίου. Το αποτέλεσμα οδυνηρό. Στο κλείσιμο της τετραετίας αρκετές σχολές δεν θα έχουν τους φοιτητές  για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Κάποιοι λίγοι μαθητές που οι γονείς τους έχουν την οικονομική δυνατότητα  θα κάνουν το χατίρι της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εγγραφούν στα ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια. Κάποιοι άλλοι θα συνδράμουν στην ογκούμενη -λόγω κρίσης τα τελευταία χρόνια- φυγή για  πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τεράστιες για τη χώρα επιπτώσεις στο δημογραφικό της πρόβλημα και στην ίδια την επιβίωσή της. Και κάποιοι άλλοι θα παραμείνουν ανειδίκευτοι εργαζόμενοι ή άνεργοι μπλέκοντας στον κυκεώνα του ελληνικού εργασιακού μεσαίωνα, είτε θα ακολουθήσουν και αυτοί το δρόμο της ξενιτιάς προκειμένου να βρουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες με καλύτερες αποδοχές.

 

Στο δικό μας Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τέλος της τετραετίας ο αριθμός των φοιτητών θα έχει μειωθεί κατά 2500 περίπου στο νησί μας.  Αυτή η απώλεια στοιχίζει ποιοτικά στον τόπο. Στοιχίζει επίσης οικονομικά στον τόπο. Ξενοίκιαστα σπίτια, η αγορά με σοβαρές απώλειες, τα μαγαζιά εστίασης, τα καφέ αλλά και το σύνολο του εμπορικού κόσμου, καθώς και των επαγγελματιών που σχετίζονται με εργασίες παροχής υπηρεσιών.

 

Η παράταξή μας και πριν ενάμισι χρόνο με κείμενό της καυτηρίαζε την απαράδεκτη αυτή πολιτική σε βάρος του τόπου μας, χαρακτηρίζοντάς  τη εχθρική. Με ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο κάθε φορά επισημαίνουμε κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν το νησί και έχουν αρνητικές συνέπειες στην οικονομία του. Στο όνομα των θεμελιωδών αρχών της αυτοδιοίκησης με βάση τις οποίες η εκάστοτε Δημοτική Αρχή παρακάμπτει κομματικές προτιμήσεις και υπερασπίζεται συμφέροντα συμπολιτών μας, παροτρύνουμε τη Δημοτική Αρχή και αυτή τη φορά σε συστράτευση για κοινούς αγώνες διεκδίκησης.

 

Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

 

Μοιράσου το άρθρο!