Πολιτική

27/02/2024 - 19:41

Μυτιλήνη: Στην «ημέρα καριέρας» μεταναστών στο Καρά Τεπέ η Σοφία Βούλτεψη

   Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη, το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη για να παρακολουθήσει από κοντά την «ημέρα καριέρας» που πραγματοποιήθηκε εκεί με τη συμμετοχή εργοδοτών από όλη την Ελλάδα, αλλά και προσφύγων οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στη χώρα μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και περισσότεροι από 30 εργοδότες.

Η σημερινή εκδήλωση ήταν η τέταρτη που πραγματοποιήθηκε στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ. Όπως έγινε γνωστό στις προηγούμενες συμμετείχαν συνολικά 709 πρόσφυγες και 35 εργοδότες. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 300 συνεντεύξεις, ενώ υπήρξαν και 100 προτάσεις προσφοράς εργασίας.

Η Υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη συνομίλησε με εργοδότες που συμμετείχαν στη διαδικασία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον που υπάρχει τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους ίδιους τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Σε συνέντευξή της στα τοπικά ΜΜΕ, η κ. Βούλτεψη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος του Υπουργείου είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας τέτοιων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. «Οι πρόσφυγες θέλουν να εργαστούν και να κερδίσουν τη ζωή τους, αλλά και οι εργοδότες ψάχνουν εργαζόμενους. Εμείς ως τομέας ένταξης του Υπουργείου Μετανάστευσης, αφού ολοκληρώσαμε όλες τις απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις πλέον σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και άλλες Οργανώσεις, προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή τους πρόσφυγες με τις εταιρείες που αναζητούν προσωπικό. Σε όλη αυτή τη διαδικασία θα τηρηθεί απαρέγκλιτα όλη η εργατική νομοθεσία και οι πρόσφυγες εργαζόμενοι θα λάβουν ακριβώς όσα λαμβάνουν και δικαιούνται και οι Έλληνες συνάδελφοί τους, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτό το ζήτημα».

ΑΠΕ - ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας

---

Δείτε βίντεο ΑΠΕ/ΜΠΕ Ηλίας Μάρκου 

Μοιράσου το άρθρο!