Πολιτική

30/04/2014 - 05:25

N. Γιακαλής: Μιλάμε μόνο με τη δουλειά μας. Δίνουμε ραντεβού για τη νέα πενταετία

ign="center"> 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο», ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, παρουσίασε σήμερα το βράδυ (29-4) και επίσημα τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Λέσβου για το «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο».

Ο κ. Γιακαλής αφού μίλησε διεξοδικά για τα πεπραγμένα της περιφερειακής του αρχής στην πρώτη θητεία της αιρετής Περιφέρειας, για τις πολιτικές ανάπτυξης και τα σημαντικά έργα που εκτελέστηκαν και προγραμματίστηκαν και απευθυνόμενος στους εκατοντάδες φίλους της παράταξης που έδωσαν δυναμικό «παρόν», τόνισε πως «με την εμπειρία του χθες, τη γνώση του σήμερα και άποψη για το αύριο, δίνουμε ραντεβού για τη νέα πενταετία. Συνεχίζουμε με πίστη και αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, με προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων, με γνώση και όραμα, με έργο και πείρα, με τόλμη και φαντασία, με δράση και προσφορά. Χωρίς ψευτοδιλλήματα. Μιλάμε μόνο για τη δουλειά μας, το έργο μας, τις πολιτικές μας που πράγματι αλλάζουν τα νησιά μας. Αδέσμευτοι, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς κομματικές πλάτες και τετριμμένα λόγια. Αφήνουμε στην άκρη τον εύκολο λαϊκισμό και τα πυροτεχνήματα. Εμείς συνεχίζουμε- πάμε μπροστά. Εμείς μιλάμε για τα νησιά μας, στα οποία μεγαλώσαμε, κατοικούμε και θα μείνουμε σε αυτά και μετά τις εκλογές στις 18 και στις 25 του Μάη. Μιλάμε για το παρόν και το μέλλον. Μιλάμε για την κοινωνία μας, τον άνθρωπο, τον νέο, τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο από καρδιάς».

Πριν προχωρήσει στην παρουσίαση των υποψηφίων τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για την εμπιστοσύνη τους στο «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο», ο κ. Γιακαλής ανέλυσε τις προγραμματισμένες δράσεις της παράταξής του για τη νέα πενταετία, για την ενίσχυση της Κοινωνικής Πρόνοιας, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, αλλά και την επιχειρηματικότητα, στάθηκε στην αναγκαιότητα στροφής των πολιτικών της Αυτοδιοίκησης στην καινοτομία αναφέροντας μία σειρά από ειδικά προγράμματα για τα μικρά νησιά, αλλά και για τα «ζωντανά χωριά» και τις «λειτουργικές πόλεις». Ο κ. Γιακαλής υποστήριξε ότι στη νέα πενταετία, θα επιδιωχθεί η διασύνδεση με τους νέους, η χρηματοδότηση νέων ιδεών με έμφαση στην καινοτομία και των επιχειρήσεων που θα χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες της ψηφιακής οικονομίας.

«Σήμερα ξεκινάμε ξανά μαζί σε μία νέα αφετηρία- συνέχισε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας για να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε σε εξέλιξη. Ανεξάρτητοι όχι ως κάτι που «φοριέται» πολύ σαν μόδα τελευταία, αλλά ως οι μόνοι που πραγματικά το έχουμε κερδίσει μέσα από την πολιτική μας. Η πόρτα μου ήταν -και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες- είναι και θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους πολίτες. Και με αυτήν την κατάκτηση, διεκδικούμε μία νέα θητεία με δεδομένη εμπειρία, διαπιστωμένη θέληση και όραμα να τρέξουμε σε ακόμη ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ξεκαθάρισε πως θεμελιώδης σκοπός του ήταν, είναι και θα είναι, «να αισθάνεται αξιοπρεπής ο πολίτης της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου που μας τιμά με την εμπιστοσύνη του και για τον οποίο είμαι ευγνώμων που με εξέλεξε δύο φορές Δήμαρχο Μυτιλήνης και μία φορά Περιφερειάρχη», καταλήγοντας: «Έχοντας υπογράψει ξανά μαζί σας, το κάνουμε εκ νέου, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, χωρίς περιορισμούς, χωρίς λαϊκισμό και παλαιοκομματικές πρακτικές, υπογράφουμε μαζί σας ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης για να φέρουμε το Βόρειο Αιγαίο στο προσκήνιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ένα Βόρειο Αιγαίο ισχυρό, έτσι όπως του αξίζει, έτσι όπως μας αξίζει όλους εμάς τους νησιώτες».

Μοιράσου το άρθρο!