Πολιτική

07/07/2020 - 16:54

Ν. Χήρας: εργαλειοποίηση της Υπηρεσίας Δόμησης για το μεταναστευτικό από τον Τ. Βέρρο

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη κ. Δήμαρχε. Η άρνηση σας να εφαρμόσετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για άνοιγμα του Stage 2 αποτέλεσε την κερκόπορτα της άκρως ανησυχητικής κατάστασης που φαίνεται να διαμορφώνεται στην τοπική κοινωνία της Πέτρας και του Μολύβου. 

 Προκειμένου να απεγκλωβιστείτε από το αδιέξοδο σας, που βρεθήκατε ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεστε σήμερα να δηλώνετε με περρίσιο θράσος πως θα προβείτε στην εργαλειοποίηση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου μας. 

 Αλήθεια κ. Δήμαρχε ακολουθήσατε τις ίδιες νομότυπες διαδικασίες και για την επιλογή από μέρους σας της ιδιοκτησίας στα Μεγάλα Θέρμα ως προσωρινού χώρου φιλοξενίας των μεταναστών;;;


         Ο  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
        ΤΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ



       ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΗΡΑΣ 

 

 

up date η απάντηση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου: 

Αποφάσισα να τα γράψω, γιατί παρότι τα έχω πει πολλάκις, δεν έχουν γίνει αντιληπτά. Το Δ. Σ αποφάσισε να γίνει χώρος καραντίνας το Stage 2.Υπο μια προϋπόθεση όμως :να την λειτουργήσει η Ελληνική Αστυνομία και ουδείς άλλος. Παραδώσαμε λοιπόν τα κλειδιά στην ΕΛ.ΑΣ που ανέλαβε να προχωρήσει την διαδικασία. Η τοπική κοινότητα αντέδρασε με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη - που απορρίφθηκε ως γνωστόν - και υπήρξαν και κινητοποιήσεις από κατοίκους. Θα έπρεπε λοιπόν, να σταλούν δυνάμεις καταστολής, προκειμένου να επιβληθεί η λύση αυτή.

Γνωρίζω ότι δεν έχετε αντίρρηση στην επιβολή δια του τρόπου αυτού, αλλά δυστυχώς έχουμε εμείς.

Όσον αφορά την εργαλειοποίηση-ωραία λέξη, ποιός σας την έγραψε; - της Υπηρεσίας, σας κάνω γνωστό ότι θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να μην γίνει εγκατάσταση αιτούντων ή όσων έχουν λάβει άσυλο, οπουδήποτε στον Δήμο. Αλλά δεν σας πείραξε αυτό.

Ενοχληθήκατε από την "λύση". Ξέρετε το μυαλό δεν υπάρχει μόνο για να δίνει εντολές στο σώμα. Έχει και άλλη χρήση.

Καλό σας απόγευμα

Υ. Γ 1.Εκπληκτικός ο χρόνος αντίδρασης. Τώρα έφτασε το non paper? Μπορώ να σας βοηθάω και στις ανακοινώσεις σας, αν θέλετε. Αλλά σας το έχω ξαναπεί. Αν βγω και πω ότι σήμερα κάνει ζέστη είστε ικανοί να βγείτε από το σπίτι με παλτό και κασκόλ. Παρεμπιπτόντως, σήμερα κάνει.

 

Ταξιάρχης Βέρρος

Μοιράσου το άρθρο!