Πολιτική

28/04/2021 - 19:45

Ν. Παναγιωτόπουλος από τη Λέσβο: Με τους «φρουρούς των τειχών» άγρυπνους στις επάλξεις, εύχομαι σε όλους και όλες Καλή Ανάσταση

EKO

«Από το επιτηρητικό φυλάκιο στη θέση Προβοσκίδα, εδώ στην ακριτική Λέσβο, με τους «φρουρούς των τειχών» άγρυπνους στις επάλξεις, θέλω να ευχηθώ σε όλους και σε όλες Καλή Ανάσταση. Πάντα μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Θερμές ευχές σε όλη την Ελλάδα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, στην περιοχή ευθύνης της 98 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Λέσβο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός επισκέφθηκε την έδρα της 98 ΑΔΤΕ, το ναυτικό σταθμό Λέσβου, την κανονιοφόρο «Νικηφόρος», το 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής αλλά και το επιτηρητικό φυλάκιο «Προβοσκίδας» όπου ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και αντάλλαξε ευχές με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες για το Πάσχα.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβο και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ενώ επισκέφθηκε τον ιερό προσκυνηματικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου και την ιερά μονή του Αγίου Ραφαήλ.

 

Συνάντηση με το Δήμαρχο  Μυτιλήνης

 Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης. 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον Υπουργό τις ευχαριστίες του, για την συνδρομή του Στρατού στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας.

Συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης του πρώην ΚΥΤ Μόριας στον Δήμο Μυτιλήνης για την δημιουργία υποδομών αθλητισμού, παιδείας και πολιτισμού. Ο Δήμαρχος ζήτησε  από τον Υπουργό την συνδρομή του για την επίσπευση παραχώρησης του.  

Επίσης ο Υπουργός υποσχέθηκε στον Δήμαρχο ότι τα μηχανήματα του Στρατού θα είναι στη διάθεση του Δήμου Μυτιλήνης, όποτε υπάρξουν έκτακτες ανάγκες. 

Τέλος, ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Πεντάγωνο για μετά τις γιορτές του Πάσχα, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μοιράσου το άρθρο!