Πολιτική

16/06/2020 - 14:57

Να αντιδράσουμε για την στάθμευση επί πληρωμή στο λιμάνι της Μυτιλήνης - Κάλεσμα από την Λαϊκή Συσπειρώση

Για τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης η «τάξη» στην καθημερινότητα του πολίτη είναι μια έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδεολογία της και την πολιτική της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιβολή νέων χαρατσιών και τελών. Μπορεί για το κόψιμο των χόρτων, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και άλλα μικρά και μεγάλα της καθημερινότητας, η δημοτική αρχή να μην μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς ένα χρόνο μετά τις εκλογές, αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο φαίνεται πως ήταν και είναι πανέτοιμη για το νέο χαράτσωμα. Ο λόγος αυτή τη φορά για την περιβόητη «ελεγχόμενη στάθμευση» (ωραία ακούγεται) στο λιμάνι Μυτιλήνης ή μεταξύ μας και για να καταλαβαινόμαστε για την επί πληρωμή στάθμευση (δύσκολα πληρώνεται).

Το θέμα αυτό, αφού αποσύρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο πριν από καιρό μετά την αντίδραση της παράταξής μας, ξανασερβίρεται εκ νέου σα ξαναζεσταμένη σούπα και μάλιστα μέσα σε συνθήκες κρίσης, μάλλον σαν ένδειξη «κατανόησης» της δημοτικής αρχής και αμέριστης «συμπαράστασής» της στα οικονομικά προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων του νησιού. Το πληροφορηθήκαμε δε για ακόμα μία φορά από τον τύπο. Έτσι αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή το ρόλο της.

Και εμείς αναρωτιόμαστε, αυτό κατάλαβε η δημοτική αρχή ότι ζητάνε οι κάτοικοι του νησιού, οι άνεργοι που δεν μπορούν να βιοποριστούν, οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι στο κέντρο της πόλης που πρέπει να αφήσουν για τουλάχιστον 8 ώρες το αυτοκίνητό τους; Να πληρώνουν ενοίκιο για την πόλη τους αυτοί που ήδη πληρώνουν αδρά για τα τέλη κυκλοφορίας; Πού τελικά θα μείνει ελεύθερος χώρος για στάθμευση χωρίς πληρωμή στο κέντρο της πόλης;

Καλούμε το λαό της πόλης αλλά και ολόκληρου του νησιού να μη δεχτεί αυτούς τους σχεδιασμούς αλλά να παλέψει και να διεκδικήσει την ανάκληση αυτών των αποφάσεων. Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά.

Να αποσύρει τώρα η δημοτική αρχή κάθε σκέψη για επιβολή τέτοιων χαρατσιών και στο λιμάνι. Να μην υλοποιηθεί και να ανακληθεί εδώ και τώρα η αντίστοιχη απόφαση του λιμενικού ταμείου.

Να μειωθεί εδώ και τώρα δραστικά το κόστος στάθμευσης στην προκυμαία με άμεση προοπτική πλήρους κατάργησής του.

Μυτιλήνη, 16-6-2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι 

Παναγιώτης Βαλάκος

Στρατής Κόμβος

Νίκη Τσιριγώτη

 

----

 

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα ανέδειξε τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!