Πολιτική

06/02/2019 - 19:46

"Να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα"

Tη μόνιμη επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και αποσύνδεση του ζητήματος με το Προσφυγικό, όπως προβλέπει η τροπολογία του ΚΚΕ, ζήτησε ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Τάσσος, που μίλησε στη Βουλή για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση του νόμου Κατσέλη και την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διπλό εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων, προσφύγων και μεταναστών, στα νησιά του Αιγαίου και στη χώρα λόγω της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε πως αύριο Πέμπτη πραγματοποιείται πανσαμιακή απεργία από 13 φορείς που ζητούν τον απεγκλωβισμό από τα νησιά και τη χώρα προσφύγων και μεταναστών και το κλείσιμο των «Hot spots» εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαδηλώνουν στη Σάμο ενάντια στον εγκλωβισμό τους.

Πρόσθεσε ότι οι 13 φορείς καταγγέλλουν την κυβέρνηση που συστηματικά τους κοροϊδεύει και αδιαφορεί για το ανθρωπιστικό έγκλημα που με την ανοχή της συντελείται στο νησί μας.

Μοιράσου το άρθρο!