Πολιτική

31/01/2023 - 10:15

"Να βοηθήσουν την πόλη της Μυτιλήνης και να καταστρέψουν όλο το υπόλοιπο νησί"

Στη χθεσινή συνεδρίαση  το Δημοτικό  Συμβούλιο Μυτιλήνης αποφάσισε ομόφωνα να πει όχι" στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο κατασκευής νέας δομής στη θέση Βάστρια. 

 

Στην σύνοψη του κειμένου αντιρρήσεων για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την Βάστρια που ομόφωνα ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης αναφέρονται:

«Συνοψίζοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Βάστρια απαιτούσε ΜΠΕ εξαρχής και ανεξάρτητα από την χωρητικότητάς της καθόσον δεν υφίστανται δίκτυα σύνδεσης και υποδομές σε αυτή, βρίσκεται εντός ΚΑΖ, εφάπτεται με περιοχή NATURA και μέρος των συνοδών έργων αυτής διέρχεται εντός της περιοχής Natura. Άρα η παρούσα ΜΠΕ εκτός από τεχνικά ανεπαρκής όπως τεκμηριώθηκε στο παρόν υπόμνημα, είναι και ετεροχρονισμένη. Επομένως η έγκριση της θα ήταν πράξη παράνομη. Παράνομη είναι και η κατασκευή της δομής στη Βάστρια και η ακύρωση της εξυπηρετεί το έννομο συμφέρον των κατοίκων της Λέσβου και αναμένεται από το ΣΤΕ στο πλαίσιο της υφιστάμενης προσφυγής.»

 

Ο Πρόεδρος της Κώμης Χρήστος Τσιβγούλης σχολιάζοντας την παραπάνω απόφαση αναφέρει σε ανάρτησή του: 

Άρα παράνομη η ΜΠΕ, παράνομη και η Βάστρια της οποίας η ακύρωση εξυπηρετεί το έννομο συμφέρον των κατοίκων της Λέσβου συμφώνησε η δημοτική αρχή Μυτιλήνης, αναγνωρίζοντας το τεράστιο λάθος της να υποδείξει την συγκεκριμένη τοποθεσία πριν 2 χρόνια! «Κάλλιο αργά παρά ποτέ». Ενδεχομένως ο κύριος Κύτελης να νιώθει εκτεθειμένος στο Λεσβιακό λαό από τις παλινωδίες του κυρίου Μηταράκη ο οποίος προσπαθεί να παίξει με τους νόμους παίζοντας με την χωρητικότητα της δομής. Και φυσικά κανένας στη Λέσβο δεν πιστεύει ότι η δημοτική αρχή δεν γνώριζε ότι η δομή ήταν για 5000+ ανθρώπους. Αυτό το ήξερε και η κουτσή Μαρία. Οι προθέσεις ήταν καλές θα δεχθώ. Ήθελαν να βοηθήσουν την πόλη της Μυτιλήνης αγνοώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να καταστρέψουν όλο το υπόλοιπο νησί. Άλλωστε είναι γνωστό ότι «Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις». Παράνομη λοιπόν η Βάστρια και πρέπει να ακυρωθεί για το καλό της Λέσβου αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης. Πρέπει να περιμένουμε από εδώ και στο εξής τις ενέργειες της δημοτικής αρχής προκειμένου να ακυρωθεί η κατασκευή και λειτουργία του τερατουργήματος μέσα στο παρθένο δάσος της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!