Πολιτική

02/12/2020 - 19:07

"Ναι" από τον Μιχάλη Μαμάκο στα σχέδια για το νέο ΚΥΤ μεταναστών

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της υπόθεσης του νέου ΚΥΤ ο επικεφαλής της παράταξης  "Αλλάζουμε τον τόπο μας " έκανε την παρακάτω δήλωση:

    Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σε ότι αφορά τη δημιουργία του νέου κέντρου υποδοχής, με αφορμή την επίσκεψη στο νησί μας του υπουργού Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη και της ευρωπαίας αξιωματούχου Μπ. Γκμίντερ, αποτελούν ομολογουμένως θετικές εξελίξεις , που θα πρέπει ωστόσο να έχουν συνέχεια και συνέπεια, με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ασφαλούς και καλά ελεγχόμενου ΚΥΤ, εκτός κατοικημένης περιοχής.

   Από την πρώτη στιγμή , εδώ και πολλούς μήνες, είχαμε σαφή άποψη και πήραμε και πρωτοβουλίες θεωρώντας ότι μετά τη σταδιακή αποσυμφόρηση του νησιού, με το κλείσιμο των διάσπαρτων δομών και εκείνης της προσωρινής στον Καρά Τεπέ, η δημιουργία κέντρου υποδοχής εκτός κατοικημένης περιοχής αποτελεί την επιβεβλημένη λύση για την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού στο νησί μας.

   Ως παράταξη μπήκαμε μπροστά και συμβάλλαμε με τις δυνάμεις μας ώστε ένα " μέτωπο λογικής" να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση στο πρόβλημα , κόντρα στις δυνάμεις και στα συμφέροντα εκείνα που στοχευμένα  επιδιώκουν στην διαιώνιση του προβλήματος και στη " μη λύση".

   Το διαφαινόμενο κλείδωμα της περιοχής που θα φιλοξενήσει το νέο ΚΥΤ, αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα, αναγκαίο για να δρομολογηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου κέντρου υποδοχής. Για να επιτευχθεί αυτό όμως απαιτείται αποφασιστικότητα και εμμονή στο στόχο απ  όλους τους εμπλεκόμενους , χωρίς καμιά υπαναχώρηση ή υποχώρηση στις όποιες αντιδράσεις, που είτε υποκινούμενες από διάφορες σκοπιμότητες, είτε κινούμενες από κοντόφθαλμες "λογικές", δεν θέλουν να δουν τη μεγάλη εικόνα, που είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης και η καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού στο νησί μας.

   Ως παράταξη είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε με τις δικές μας δυνάμεις , στην προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί επιτέλους η καλύτερη λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα, που εδώ και χρόνια ταλανίζει το νησί μας.

Για την παράταξη " Αλλάζουμε τον τόπο μας"

 Ο επικεφαλής

Μιχάλης Μαμάκος

Μοιράσου το άρθρο!