Πολιτική

18/01/2011 - 08:43

Nάσος Γιακαλής:Υπάρχουν χρήματα στο Δήμο Λέσβου!

Συνέντευξη τύπου προκάλεσε ο πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης  και τώρα περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής , για να απαντήσει σε αυτούς που του καταλογίζουν ευθύνες για  διακοπή της σίτισης των παιδικών σταθμών, επειδή υπάρχουν χρέη στους προμηθευτές , καθώς για τη συσχέτιση της  χρηματοδότησης πολιτιστικών συλλόγων , με 50.000 Ευρώ, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του. Στη συνέντευξη ισχυρίστηκε ότι ο δήμος Μυτιλήνης είναι από τους λίγους δήμους που άφησε πίσω του χρήματα για να μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα , τουλάχιστον για δυο μήνες,  η νέα δημοτική αρχή. Ανάφερε ότι άφησε ως αποθεματικό, για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων,  720.000 Ευρώ. Ακόμα άφησε άλλες 330.000 χιλιάδες για να πληρωθούν εργολάβοι για έργα που είναι σε εξέλιξη.

Για τη χρηματοδότηση των συλλόγων είπε ότι αφορούσε παλιές οφειλές που αν δεν τις πλήρωνε κατά πάσα πιθανότητα θα έχαναν οι σύλλογοι τα χρήματα τους.

Την άποψη του κ. Νάσου Γιακαλή ήρθε να επιβεβαιώσει, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων στη TV Μυτιλήνης,  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Απόστολος Πατέστος , ο οποίος είπε ότι πράγματι στις 31.12.2010 υπήρχαν  720.000 Ευρώ και ότι σήμερα (17-1-2011) έχει  φτάσει , από το υπουργείο, στο δήμο Λέσβου  η έγκρισης της μηνιαίας δόσης ύψους 1.300.000 Ευρώ. Επίσης υποστήριξε ότι με τη νοικοκυρεμένη διαχείριση που έκανε ο δήμος Μυτιλήνης (δηλ. ο ίδιος) τη προηγούμενη τετραετία κατόρθωσε να περιορίσει το συνολικό χρέος του δήμου σε σημαντικό βαθμό.

Οι τοποθετήσεις  αυτές αποδεικνύουν ότι α) ο νέος δήμος Λέσβου δεν έχει να αντιμετωπίσει  άμεσα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, επομένως οι αναφορές για υπερβολικό χρέος δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και δεν μπορεί να προβάλλεται ως δικαιολογία  για να αντιμετωπιστούν άλλου είδους δυσκολίες. β) υπάρχει στήριξη των ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ από την πολιτεία , αφού τόσο γρήγορα αποδέσμευσε πόρους. γ) ήταν υπερβολική η απόφαση της διακοπής της σίτισης , αφού υπήρχαν χρήματα δ) οπως επίσης ήταν υπερβολικός ο θόρυβος που δημιουργήθηκε για τη μη λήψη του δανείου αφού , όπως αποδείχτηκε, ότι υπήρχαν χρήματα και για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

πηγή:  nοmles.blogspot.com

Μοιράσου το άρθρο!