Πολιτική

25/01/2016 - 10:02

Ν.Δ. προς ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:άλλο το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας και άλλο η εφαρμογή του νόμου

      Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει την πραγματική κατάσταση, αναφορικά με το μεταναστευτικό, όπως φαίνεται από την απάντηση που έδωσε στο σχετικό Δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν οι Βουλευτές μας κ.κ. Χαρ. Αθανασίου και Δημ. Κυριαζίδης, με αφορμή τη σύλληψη πέντε μελών των Μ.Κ.Ο που δρουν στη Λέσβο.

Ανακύπτουν τα εξής ερωτήματα, στα οποία οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν.

1ον  Συνελήφθησαν ή όχι από τις Λιμενικές Αρχές τα πέντε μέλη των Μ.Κ.Ο;

2ον Τους απαγγέλθηκαν ή όχι κατηγορίες: α) για απόπειρα διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα αλλοδαπών και β) για παράνομη οπλοφορία;

3ον  Γιατί ο κ. Ανακριτής τους επέβαλε περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους;

4ον  Επισκέφτηκαν ή όχι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Πάλλης και Κατριβάνου, καθώς και ο γνωστός κ. Λάμπρου, τους Λιμενικούς που τους συνέλαβαν και σε τι οφείλεται η επίσκεψή τους; (!!)

5ον Γιατί δεν τους ενόχλησαν οι ταυτόσημες, επί του θέματος, αναφορές του ημερήσιου Τύπου της Μυτιλήνης;

6ον  Αν υποθέσουμε, κατά τα εκτιθέμενα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι Μ.Κ.Ο είναι γνωστές, πιστοποιημένες και δρουν νόμιμα στη Λέσβο, γιατί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκρότησε, όψιμα, «Συντονιστικό όργανο», το οποίο θα έχει αρμοδιότητα να τις καταγράψει και να ελέγχει τη δραστηριότητά τους;

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κατανοήσουν οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλο είναι το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας/συμπαράστασης, για το οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει, διαχρονικά, δείγματα γραφής, και άλλο το ζήτημα της εφαρμογής της νομοθεσίας και προστασίας του τόπου μας.

Αυτά, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις από αυτούς που είναι αποκλειστικά υπαίτιοι για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας.

 

Γραφείο τύπου ΝΟΔΕ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!