Πολιτική

27/10/2015 - 19:34

Νέα δήλωση - απάντηση Ν. Γιακαλή για την έγκριση δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Δ

ήλωση του Νάσου Γιακαλή στην απάντηση που έδωσε η Περιφερειάρχης κα Καλογήρου σχετικά με την μη νόμιμη διαδικασία έγκρισης δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και την παραπλάνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.



Η κα Περιφερειάρχης με την απάντηση της επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό αυτά για τα οποία αναφερθήκαμε στη δήλωση μας.

Παρουσίασε μια σειρά από "επαφές" και "συναντήσεις" που κανένας δεν γνώριζε γιατί πολύ απλά τις έκανε στο παρασκήνιο χωρίς καμιά απολύτως ενημέρωση ή έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο συνεχίζει να το υποβαθμίζει δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι περιττό στη λειτουργία της Περιφέρειας.

Οι αγχώδεις αναφορές της περί διαφάνειας, είναι γνωστές πλέον στους Έλληνες πολίτες αφού στα χρόνια της κρίσης τις έχουν ακούσει πολλές φορές και από διάφορα πολιτικά πρόσωπα.
Η διαφάνεια όμως αποδεικνύετε στη πράξη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Εδώ έχουμε μια πολύ σκληρή πραγματικότητα, έχουμε μια έγκριση δανείου 2.000.000 ευρώ από μια τράπεζα χωρίς προηγουμένως να έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες θεσμικές διαδικασίες, έχουμε μια διαπραγματευτική ομάδα που δεν έχει  θεσμική νομιμότητα, έχουμε ένα δάνειο για να γίνει ένα έργο το οποίο δεν έχει ακόμη μελέτη. Ένα έργο που θα μπορούσε να γίνει χωρίς δάνειο, με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς όπως ο Δήμος Λέσβου. Απίθανα πράγματα δηλαδή.

Και όλα αυτά για ένα έργο που αφορά πρόσφυγες, σε μια περίοδο που το μεταναστευτικό θέμα απαιτεί υπεύθυνη κεντρική πολιτική αντιμετώπιση και όχι αυθαίρετες μεμονωμένες κινήσεις. Ένα θέμα που απαιτεί επιτέλους υπευθυνότητα.

Και επειδή αναφέραμε όλα αυτά η κα Περιφερειάρχης μας λέει λαϊκιστές;
Δηλαδή σύμφωνα με την άποψη της θα έπρεπε να αποκρύψουμε όλα όσα έκανε και να αφήσουμε να συνεχίσει απτόητη να κάνει ότι θέλει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό κάνοντας συμφωνίες με τράπεζες και να χρησιμοποιεί για αυτό διάφορους συνεργάτες ή εταιρίες χωρίς το Περιφερειακό Συμβούλιο να γνωρίζει για τίποτα. Αλλά για αυτά θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τώρα σε ότι αφορά τις αναφορές της ότι τα επιχειρήματα μας τα χρησιμοποιούν "άλλες πολιτικές δυνάμεις" να θυμίσουμε στην κα Περιφερειάρχη ότι εκείνη προεκλογικά έκανε επαφές και συμμαχίες με "αυτές τις πολιτικές δυνάμεις" και όχι εμείς που μια ζωή είμαστε απέναντι.

Τέλος καλούμε για μια ακόμη φορά την Περιφερειάρχη να προσέλθει σε ένα κανονικό Περιφερειακό Συμβούλιο και να δώσει τις εξηγήσεις που οφείλει όχι μόνο σε εμάς αλλά κυρίως στο λαό της Περιφέρειας που την εξέλεξε. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα.


 

 

Διαβάστε εδώ την αρχική δήλωση του κ. Γιακαλή και εδώ την απάντηση της  κας Καλογήρου

Μοιράσου το άρθρο!